Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Pan Gregorian τίμησε τον γεν. πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα




Της ΡΕΒΕΚΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Greek News Online

Συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση κοινωνικής προσφοράς και φιλανθρωπίας, το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα του Pan Gregorian της Νέας Ιερσέης προσέφερε στη διάρκεια του 34ου ετήσιου δείπνου του την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο πολυτελές “The Venetian” στο Γκάρφιλντ της Νέας Ιερσέης, δωρεές συνολικής αξίας ενενήντα πέντε χιλιάδων δολαρίων.

Με δεκαπέντε χιλιάδες ευεργετήθηκε η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης όπως και η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης, είκοσι χιλιάδες έλαβαν δύο ερευνητικά κέντρα του Hackensack University Medical Center και πέντε χιλιάδες το Ελληνικό Τμήμα του Ronald McDonald House.

Για δεύτερη χρονιά φέτος το Ιδρυμα απένειμε υποτροφίες, αξίας είκοσι χιλιάδων δολαρίων σε εφτά ελληνικής καταγωγής πρωτοετείς φοιτητές (Μαρία Μανουσάκη, Αλέξανδρος Μαρκουλής, Νικόλας Χάρας, Αλέξανδρος Καρανικόλας, Τζον Πετρής, Ανδρέας Κόνολυ και Νίκολας Χάρισον, ο οποίος και έλαβε την υποτροφία στη μνήμη του Γεωργίου Μανωλιού (αξίας πέντε χιλιάδων). Την υποτροφία επέδωσαν τα εγγόνια του αείμνηστου ιδρυτή του Pan Gregorian.

Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος, το ίδρυμα ενίσχυσε με το ποσό των πέντε χιλιάδων έκαστο τα απογευματινά σχολεία των κοινοτήτων του Αγίου Δημητρίου στο Union, του Αγίου Φανουρίου στο Ελίζαμπεθ, του Αγίου Δημητρίου και του Ευαγγελισμού στο Jersey City.

Με τον Καλό Σαμαρείτη παρομοίασε τα μέλη του Pan Gregorian ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος λέγοντας πως απλώνουν ένα χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. “Ολα αυτα τα χρόνια θαυμάζουμε το σπουδαίο έργο του ιδρύματος, ένα έργο αγάπης”, τόνισε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε πως με τον τρόπο αυτό οι εστιάτορες της Νέας Ιερσέης δείχνουν περίτρανα όχι μόνο στην Ομογένεια αλλά και σε ολόκληρη την αμερικανική κοινωνία χωρίς διακρίσεις την άκρατη αγάπη η οποία πηγάζει από την αληθινή πίστη στον εν Τριάδι προσκυνούμενον Θεό.

Την υπερηφάνεια του για το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού εξέφρασε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της Εταιρείας του Pan Gregorian Γεώργιος Σιαμπούλης, τονίζοντας πως “επιτελεί ένα θεάρεστο έργο για το συνάνθρωπό μας. Εχει συμπαρασταθεί και θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στο πλευρό του κάθε ανθρώπου που χρειάζεται τη βοήθειά μας”

Ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Τζέιμς Λογοθέτης, επισήμανε πως ο οργανισμός έχει προσφέρει μέχρι σήμερα πολύ πάνω από 2,2 εκατ, δολάρια σε ευαγή ιδρύματα της Ομογένειας.

“Είστε η ενσάρκωση του ρητού “η ισχύς εν τη ενώσει” γιατί συνεργάζεστε και η συνεργασία αυτή αποφέρει αποτελέσματα, οφέλη για όλους. Είμαστε υπερήφανοι για σας, γιατί είστε πανταχού παρόντες” τόνισε η Πρόξενος της Ελλάδας Λάνα Ζωχιού.

“Σήμερα γιορτάζει όλο το Γενικό Προξενείο”, συνέχισε η κ. Ζωχιού και ευχαρίστησε τους Ελληνες εστιάτορες της Νέας Ιερσέης που αναγνωρίζουν το έργο του Γενικού Προξενείου, ενώ συνθέτοντας και μηνύματα συνεργατών του, αναφέρθηκε στην εμπειρία να υπηρετεί κανείς δίπλα στον Γενικό Πρόξενο Δρ Κωνσταντίνο Κούτρα, τον οποίο τίμησε το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα του Pan Gregorian για την αγάπη του, την υπηρεσία  και την υποστήριξή του στην Ομογένεια.

“Είναι ένας άξιος και δραστήριος άνθρωπος, ένας εκπρόσωπος της πατρίδας Ελλάδας τον οποίο όλοι έχουμε εκτιμήσει και αγαπήσει για το ήθος του, τον ενθουσιώδη και πλούσιο λόγο του αλλά και τη μεγάλη του αγάπη προς την Ομογένεια”, τόνισε ο πρόεδρος της Εταιρείας του Pan Gregorian, Γιώργος Σιαμπούλης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Ιωάννης Σακελλάρης συνεχάρη τον δρα Κούτρα για την εξαίρετη προσφορά του προς την Ελληνική διπλωματία και τις υπηρεσίες του στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος Βαντέ συνεχάρη τον οργανισμό για το έργο του αλλά και για την απόφασή του να τιμήσει τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, λέγοντας πως είναι “ένας εξαίρετος διπλωμάτης, ένας σοβαρός άνθρωπος και άψογος Γενικός Πρόξενος, παράδειγμα προς μίμηση”.

Για έναν “εξαίρετο Ελληνορθόδοξο Χριστιανό και διπλωμάτη που συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στο εργο της εκκλησίας και της Ομογενείας στην Αμερική” έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος. “Πάντοτε ευθύς και ειλικρινής, εχοντας πάντοτε συνείδηση ότι προσφέρει έργο ιερό, έργο ελληνικό. Βρίσκεται παντού, αγαπά και τιμά τους πάντες, με το παράδειγμα της ζωής του διατρανώνει τη λεβεντιά του Ελληνα και την αξία του Ορθοδόξου Χριστιανού”.

Στον άνθρωπο και το διπλωμάτη Κωνσταντίνο Κούτρα αναφέρθηκε ο πολύ καλός του φίλος, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μιχάλης Ιγνατίου, με έμφαση, όπως χαρακτηριστικά είπε, στην αξιοσύνη του. “Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας που θα τιμήσουμε απόψε είναι ο άνθρωπος του καθήκοντος και πάνω απ’όλα είναι Ελληνας και αυτό που τον ενδιαφέρει πάντα είναι η Ελλάδα. Δεν είναι ο διπλωμάτης του 8ωρου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνατίου.

Αποδεχόμενος την τιμητική διάκριση ο κ. Κούτρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γιατί εισπράττει, όπως είπε, την αγάπη και τη ζεστασιά των ανθρώπων της Ομογένειας. Αισθάνεται, ωστόσο, πρόσθεσε, πως αυτό το βραβείο δεν του ανήκει και πως το μοιράζεται, είπε, με όλους τους συνεργάτες του που “εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να λύσουν προβλήματα, να διευκολύνουν την ζωή όλων των μελών της μεγάλης Ελληνικής και Ελληνοαμερικανικής Ομογένειας”, με τους ξένους πολίτες που απευθύνονται στο Προξενείο, αλλά και με συναδέλφους που υπηρετούν σήμερα αλλού, όπως ο Μάνος Κουμπαράκης και με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Ποπίτα και το γιο τους Διονύση.

“Ενα βραβείο πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να απονέμεται σε όσους πηγαίνουν πέρα και πάνω από το καθήκον. Σε όσους θυσιάζουν από το υστέρημα τους κάποιες φορές, για να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Σε εκείνους και εκείνες που αποδεικνύουν με απλό και αναμφισβήτητο τρόπο ότι ανήκουν σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους, και αυτό το Ένα, το Μεγάλο Ένα, διακονούν”, τόνισε αναφερόμενος και στην Ομογένεια την οποία και σήμερα πάλι η πατρίδα έχει ανάγκη.

Μια Ομογένεια, όπως είπε, που αποδεικνύει καθημερινά πως “οι Ελληνες δεν είμαστε ο λαός της προχειρότητας…. ο λαός της αδιαφορίας, ότι δεν είμαστε λίγοι, … ότι δεν είμαστε συνώνυμο της διχόνοιας και του διχασμού, της αδιαφορίας, της ιδιωτείας, δεν είμαστε μονήρεις και εσωστρεφείς… μια Ομογένεια που είναι αλήθεια οικογένεια”.

Ο κ. Κούτρας ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Καλλιόπη Σκευοφύλαξ – Παναγιώτου, ενώ το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε η ορχήστρα του Σταύρου Θεοδώρου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ GREEK NEWS ONLINE

Ήταν το πιό γλυκό παιδί: Ο Τηλέμαχος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του πρώην πεζοναύτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: