Θετικά τα πρώτα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο στην Κρήτη, λένε τουριστικοί πράκτορες




Θετικά με τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι τα στοιχεία των κρατήσεων για τη νέα τουριστική περίοδο στην Κρήτη, σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες του νησιού. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη συμμετοχή τουριστικών φορέων της Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Travel Market 2018» του Λονδίνου που αποτελεί ετήσιο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της διεθνούς τουριστικής αγοράς στην αρχή της περιόδου σύναψης συμφωνιών και προκρατήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Χανίων την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν στην έκθεση ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Μανώλης Βολικάκης, το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Διαμαντάκης και η διπλωματούχος ξεναγός Βάσω Κατσαντώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών του εξωτερικού, ζητώντας πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν του προορισμού, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκε στο έπακρο από στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού για την πραγματοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις που είχαν ζητήσει φορείς του εξωτερικού με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των διοργανωτών.

Ακόμα το περίπτερο της Κρήτης επισκέφθηκε η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έκθεση υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και πολλοί δημοσιογράφοι».

Μιλώντας για την συμμετοχή της Κρήτης στην έκθεση ο κ. Βαμιεδάκης υποστήριξε ότι η Κρήτη καθιερώνεται ως βασικός προορισμός με προοπτική. «Μέχρι στιγμής η πορεία των κρατήσεων από Αγγλία, αλλά και από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και οι σκανδιναβικές χώρες, παρουσιάζει θετικό πρόσημο, είναι όμως αναμενόμενο κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι κρατήσεις προς την Ελλάδα να δεχτούν ισχυρές πιέσεις και ενδεχομένως δούμε μια επιβράδυνση. Παραμένω αισιόδοξος, αλλά θέλω να συστήσω σε όλους επαγρύπνηση. Για να γεμίσει και πάλι η Κρήτη χρονικά, ποσοτικά, και ποιοτικά θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια της μέχρι σήμερα επιτυχίας και να τα αναδείξουμε. Βασική αιτία ήταν η ανταγωνιστικότητα και αυτό χρειαζόμαστε. Ανταγωνιστικότητα δε σημαίνει χαμηλές τιμές, αλλά ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες σε λογική τιμή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Κ. Κώτσογλου εκτίμησε ότι και τη νέα χρονιά η Κρήτη θα είναι ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών από την Μεγάλη Βρετανία. «Η Έκθεση του Λονδίνου, είναι μια πρώτη “ακτινογραφία” των τάσεων της επερχόμενης σαιζόν για την Κρήτη, την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι απόλυτα σαφές, ότι η Κρήτη για μια ακόμα φορά θα είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών επισκεπτών, με υψηλό προφίλ και πιστότητα. Παρ’ όλα αυτά, είναι μια χρονιά που τόσο η Κρήτη, όσο και η Ελλάδα, όσο και άλλοι παραδοσιακοί “βρετανικοί” προορισμοί της Μεσογείου, θα πρέπει να κάνουν μια μεγαλύτερη προσπάθεια να διατηρήσουν τους αριθμούς τους, κυρίως λόγω της πλήρους ανάκαμψης του ανταγωνισμού. Αυτό είναι κάτι που πάντα πρέπει να μας βρίσκει έτοιμους, όπως και η συνεχής βελτίωση των υποδομών και του τουριστικού μας προϊόντος», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κώτσογλου.

Από την πλευρά του, ο Ν. Συριγωνάκης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την νέα τουριστική περίοδο. «Η έκθεση του Λονδίνου ελπίζουμε να είναι προάγγελος μιας ακόμα χρονιάς με ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό συμβάλλοντας στη βελτίωση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, γενικότερα», επεσήμανε.

Ως η πιο υποστηρικτική υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως για το 2018, βραβεύτηκε η Κουντουρά

14/11/2018 15:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Νομικού
Χανιά, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: