Θεριακλής συγκυβερνήτης της Japan Airlines η αιτία καθυστέρησης πτήσης από το Λονδίνο




Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την καθυστέρηση την Κυριακή της πτήσης Λονδίνο- Τόκιο, αφού τα αποτελέσματα στο αλκοτεστ που υποβλήθηκε ένας συγκυβερνήτης βγήκαν θετικά, καθώς ο άνδρας είχε καταναλώσει σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα από το επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

Το αεροσκάφος της JAL αναχώρησε από το Λονδίνο την Κυριακή με καθυστέρηση μιας ώρας και εννέα λεπτών. «Η εταιρεία ζητά ειλικρινά συγγνώμη από τους επιβάτες και όλα τα πρόσωπα που επηρεάστηκαν από τις ενέργειες αυτού του υπαλλήλου» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Εκπρόσωποι της JAL εξήγησαν στους δημοσιογράφους ότι ο συγκυβερνήτης είχε κάνει ένα πρώτο αλκοτέστ στο σπίτι του, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν βγει αρνητικά.

Όμως ο άνδρας δεν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του οδηγού του λεωφορείου, που τον μετέφερε προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Ο κυβερνήτης κατόπιν συνελήφθη από την αστυνομία, αφού τον εξέτασαν με μια συσκευή μέτρησης αλκοόλ στην αναπνοή και του έκαναν εξετάσεις αίματος.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρώτο τεστ που διενεργήθηκε στο σπίτι του δεν έγινε σωστά» σχολίασε ο Μουνεάκι Κιταχάρα, ο διευθυντής επικοινωνίας της Japan Airlines, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο 42χρονος συγκυβερνήτης ομολόγησε την ενοχή του σήμερα ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου: το τεστ έδειξε ότι είχε 189 μικρογραμμάρια αλκοόλ ανά 100 χιλιοστόλιτρα αίματος, σχεδόν 10 φορές το όριο των 20 μικρογραμμαρίων που επιτρέπονται για έναν πιλότο.

Παραμένει προφυλακισμένος και η δίκη του θα διεξαχθεί την 29η Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Η συγγνώμη της Japan Airlines διατυπώθηκε λίγες μετά την αποκάλυψη μιας άλλης ιαπωνικής εταιρείας, της All Nippon Airways, ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από έναν από τους πιλότους της είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις σε αρκετές πτήσεις.

01/11/2018 23:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Τόκιο, Ιαπωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: