Τα ενεργειακά στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη με το “δεξί χέρι” του Νετανιάχου




Η τριμερής συνεργασία, διμερή θέματα και οι ενεργειακές εξελίξεις συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ του Ισραήλ για θέματα Δημόσιας Διπλωματίας Michael Oren, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του είχε απευθύνει η κυπριακή πλευρά.

Κατά τη συνάντηση, ανάμεσα σε άλλα, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και ανταλλάγησαν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην προστιθέμενη αξία που αποφέρει η τριμερής συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, στις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και σε επιμέρους θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ – Ισραήλ. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ στον τομέα της δημόσιας διπλωματίας.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει ενδελεχώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης τον κ. Oren για την κατάσταση πραγμάτων στο κυπριακό, υπό το φως και των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Οι σχετικές συζητήσεις συνεχίστηκαν και στη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εξωτερικών προς τιμήν του Ισραηλινού Υφυπουργού και της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
01/11/2018 16:46

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: