Συνεργασία στον τομέα των λιμένων από Ελλάδα και Ισραήλ: Κόμβος της Μεσογείου η Ελλάδα




O χάρτης των θαλασσίων μεταφορών στην ανατολική Μεσόγειο, που έχει αναβαθμιστεί σημαντικά σχετικά με τις διεθνείς μεταφορές προϊόντων, εξετάστηκε σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της γενικής γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, με εκπροσώπους του ισραηλινού υπουργείου Μεταφορών και στελέχη ισραηλινών οργανισμών λιμένων.

Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι έχουν αυξηθεί σημαντικότατα οι εμπορικές ροές προς την Κίνα, ενώ αναφέρθηκαν στα είδη και στον τρόπο εισαγωγής.

Ο κ. Λαμπρίδης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει τον τρόπο αξιοποίησης των λιμανιών της, προχωρώντας σε νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία στο εξής στα λιμάνια θα γίνονται παραχωρήσεις επιμέρους δραστηριοτήτων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι επιλέγονται στη βάση διεθνών διαγωνισμών. Αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου της χώρας, γεγονός που έχει συντομεύσει τους χρόνους μεταφορών και έχει δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης στα ελληνικά λιμάνια.

Η ισραηλινή πλευρά τόνισε την υποστήριξη του ισραηλινού υπουργείου Μεταφορών στην ανάπτυξη των Logistics, των οποίων η σημασία θεωρούν ότι έχει αναβαθμιστεί τόσο που δικαιολογούν τη δημιουργία ενός νέου όρου του “Geo-logistics”.

Διαπιστώθηκε η εδραίωση της Ελλάδας ως κόμβου μεταφορών στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και ότι σε Ελλάδα και Ισραήλ πνέει «κοινός άνεμος» σε ότι αφορά τις ξένες επενδύσεις.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις προσπάθειες ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, σε ακαδημαϊκή συνεργασία, καθώς και σε θέματα ασφάλειας των λιμένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
28/11/2018 18:18

Για τοκογλυφία και λαθρεμπόριο χρυσού οι 63 του κυκλώματος του Ριχάρδου: Τούρκος ο κλεπταποδόχος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: