Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Κρήτης για τη συμφωνία κράτους και εκκλησίας




Με μοναδικό θέμα τη συμφωνία κράτους-εκκλησίας γίνεται η σύγκληση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν επιθυμεί αλλαγές στο άρθρο 3 του Συντάγματος.

Κατά της Συνταγματικής αλλαγής που να αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας έχει ταχθεί η ΝΔ, όπως επανέλαβε σήμερα από το Ηράκλειο ο γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιότατο Άγιο Πρόεδρο κ.κ. Ειρηναίο και τους Σεβασμιότατους Άγιους Αρχιερείς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος και όπως τονίστηκε από τον κ. Αυγενάκη: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πορεία του ελληνικού έθνους και της ελληνικής ιστορίας. Η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
10/11/2018 15:23

Σιωπή Βαρθολομαίου για την συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα: Τον ενημέρωσε ο Γαβρόγλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: