Συνεχίζονται οι διερευνητικές συναντήσεις της Σπέχαρ στην Κύπρο ενόψει της έκθεσης του ΟΗΕ




Οι συναντήσεις που η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, έχει αυτή την περίοδο με ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κόμματα στοχεύουν στο να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με το πώς βλέπουν το μέλλον των συνομιλιών και την επόμενη περίοδο, ενόψει και της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) που θα τεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στο τέλος Ιανουαρίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ενημερωμένη πηγή.

Πρόσθεσε πως πριν τη μετάβασή της τον Ιανουάριο στη Νέα Υόρκη, η κ. Σπέχαρ αναμένεται να έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ψευδο-“ηγέτη” Μουσταφά Ακιντζί. Η παρουσίαση της έκθεσης για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα γίνει στην έδρα του ΟΗΕ από την κ. Σπέχαρ, η οποία είναι και η επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο, την τρίτη ή την τέταρτη εβδομάδα Ιανουαρίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ η κ. Σπέχαρ θα παραθέσει, υπό την ιδιότητά της ως Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, στις 11 Δεκεμβρίου στο Λήδρα Πάλας την καθιερωμένη δεξίωση πριν τη λήξη του έτους με προσκεκλημένους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κατοχικό ψευδο-“ηγέτη”, πολιτικούς παράγοντες και από τις δυο πλευρές και μέλη του διπλωματικού σώματος. Οι προσκλήσεις όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ στάλησαν σήμερα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απουσιάζει ωστόσο την περίοδο αυτή στο Στρασβούργο όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΚΥΠΕ
29/11/2018 13:57

Ρίγη συγκίνησης: Για πρώτη φορά από το 1974 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στους Στύλλους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: