Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, μετά από πρωτοβουλία του Νικόλα Παπαδόπουλου, ΔΗΣΥ

Συνάντηση Νεοφύτου με Παπαδόπουλο του ΔΗΣΥ: Είναι επικίνδυνες συνομιλίες εκτός ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, μετά από πρωτοβουλία του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με το πέρας της συνάντησης στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης δήλωσε:

Αγαπητέ μου Νικόλα, και πάλι σε ευχαριστώ για τη σημερινή συνάντηση. Δεν είναι μόνο πολιτική χημεία που έχουμε με τον Νικόλα. Είχαμε μια συνεργασία επί θεμάτων αρχών που ξεκίνησε από το 2008. Είχαμε και διαφορετικές απόψεις. Ένα είναι το σίγουρο και το βέβαιο. Χωρίς τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος και του ιδίου του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Κι αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ και δεν το ξέχασα ούτε και προεκλογικά.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας, γιατί, θα ξεκινήσω από το δεύτερο μέρος της συζήτησης μας, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία.

Και θεωρώ πως με το Δημοκρατικό Κόμμα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

  • Ερώτηση: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν συζητήσεις τις τελευταίες 72 ώρες για εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε μια ενδεχόμενη προσπάθεια λύσης, ή τουλάχιστον τίθεται στο τραπέζι ως ένα υποψήφιο μέτρο για το ζήτημα των εγγυήσεων. Θα θέλαμε και τη θέση και των δύο πλευρών και τη θέση στο γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ζητά ένα είδος διαπραγμάτευσης, μακριά από τον ΟΗΕ και ουσιαστικά ο ΟΗΕ να μπει στο παιγνίδι τη στιγμή που θα υπάρχει κάτι συμφωνημένο για να μπορέσει να παίξει μετά το ρόλο της.

Απάντηση: Όσον αφορά το θέμα του ΝΑΤΟ γνωρίζετε τις θέσεις του κόμματος μου και εμένα προσωπικά. Η χώρα μας είναι στην Ευρώπη και ως εκ τούτου δυτικός είναι ο προσανατολισμός της χώρας.
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα ως Δημοκρατικός Συναγερμός και ως ηγέτης αυτής της παράταξης αν απαλλασσόμουν από τις τουρκικές εγγυήσεις, από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Και η ενωμένη Κύπρος ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και ως μέλος της ΕΕ να μην χρειαζόταν ξένους εγγυητές και τουρκικά στρατεύματα.

Όμως είμαι και ρεαλιστής. Γνωρίζω ότι αυτό δεν το αποδέχονται σημαντικές πολιτικές δυνάμεις στον τόπο. Και για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα θέλουμε την στήριξη και του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ.

Ήμουν και είμαι πραγματιστής και όχι αλά καρτ. Δεν είναι το τι θέλω αλλά το τι είναι εφικτό να συμβεί.

Όσον αφορά συζητήσεις εκτός της αιγίδας του ΟΗΕ και εκτός των παραμέτρων που έχουμε αναφέρει της ΔΔΟ θεωρώ και εγώ ότι είναι επικίνδυνες. Από την άλλη θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι ήταν σωστές οι προσπάθειες του ΠτΔ να συνομιλεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών. Ήταν πάντα ένα αίτημα μας. Το κλειδί βρίσκεται στην Άγκυρα. Είναι καλό ότι άνοιξε ένας δίαυλος επικοινωνίας αλλά όχι σε αντικατάσταση των προσπαθειών που πρέπει να καταβληθούν για να επαναρχίσει ο διάλογος κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ και εντός των παραμέτρων της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
20/11/2018 16:14

Οι φυλακίσεις στην Τουρκία έφεραν καταδίκη: Ο Ταγίπ αρνείται να συμμορφωθεί

Be the first to comment on "Συνάντηση Νεοφύτου με Παπαδόπουλο του ΔΗΣΥ: Είναι επικίνδυνες συνομιλίες εκτός ΟΗΕ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*