Στον ιστορικό μαραθώνιο Marabana της Κούβας συμμετείχε ο Αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμίθ




Παρά τη βροχή, ο αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής κωμωδίας του 1997 “Men in black” (“Οι Άνδρες με τα Μαύρα”) και πολλών ακόμη εμπορικών επιτυχιών του Χόλιγουντ, διένυσε τρέχοντας στους δρόμους της Αβάνας, χθες Κυριακή.

Ο Σμιθ έγινε ο πρώτος κορυφαίος αμερικανός ηθοποιός που μετείχε στο Marabana, στον πλέον δημοφιλή μαραθώνιο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κούβα στον οποίο λαμβάνουν μέρος χιλιάδες δρομείς από τη χώρα αυτή της Καραϊβικής και από άλλα κράτη της περιοχής για να τρέξουν στον κλασικό μαραθώνιο και στον ημιμαραθώνιο.

“Η φετινή διοργάνωση είχε πολλά ιδιαίτερα στοιχεία, αλλά το σημαντικότερο ήταν η παρουσία του διάσημου ηθοποιού που έτρεξε στον ημιμαραθώνιο”, δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Κάρλος Γκατόρνο στο Xinhua.

O 50χρονος Σμιθ ήταν ένας από τους 6.000 δρομείς που έτρεξαν στη διαδρομή, ανάμεσά τους 1.496 ξένοι, πολλοί από τους οποίους από τις Ηνωμένες Πολιτείες (278), το Μεξικό (90) και τη Γαλλία (84).

Ο διάσημος ηθοποιός έκανε μια μικρή προπόνηση την προηγουμένη ώστε να είναι παρών την Κυριακή στο σημείο της εκκίνησης στις 07.00 τοπική ώρα, χαμογελώντας και δείχνοντας γεμάτος αυτοπεποίθηση, όπως δήλωσαν πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να δουν τους δρομείς.

Υποψήφιος δύο φορές για το ‘Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού, ο Σμιθ είχε ταξιδέψει στην Κούβα τον Μάιο του 2017 για να είναι ο οικοδεσπότης μιας συναυλίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ στην οποία μετείχαν μουσικοί από την Κούβα και τις ΗΠΑ

Παρά την καλή επίδοση του Σμιθ, ο Κουβανός Λουίς ‘Ανχελ Μαρτίνες κέρδισε τον ημιμαραθώνιο με χρόνο μια ώρα, 11 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Η Κουβανή Νταϊλίν Μπελμόντε κέρδισε τον αγώνα γυναικών, για έβδομη φορά, με χρόνο 1:21:28. Ο Κουβανός Χένρι Χαέν ήταν ο μεγάλος νικητής του κλασικού μαραθωνίου για έκτη φορά με χρόνο 2:33:59.

Ως Ιππότης θα τιμηθεί ο Ραλφ Λόρεν: Έχει ντύσει τις πριγκίπισσες του Μπάκιγχαμ

19/11/2018 16:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Αβάνα, Κούβα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: