Στον ΙΑΝΟ απόψε η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Τίνας Κουρκουμέλη “Αβερτοσιά”




Το νέο βιβλίο της Τίνας Κουρκουμέλη «Αβερτοσιά» παρουσιάζουν σημερα Τετάρτη οι εκδόσεις Κλειδάριθμος και το Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στο cafe του Βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24)

Η Παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Σωκράτης Μελισσαρατος ποιητής δοκιμιογράφος, ο Δημοσθένης Κερασίδης επιμελητής εκδόσεων -ποιητής και η Κέλλη Κρητικού εκπαιδευτικός και blogger. Στο τέλος της παρουσίασης η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το Βιβλίο

Αβερτοσια σημαίνει ελευθερία . Η Άρτεμη και η Θάλεια μεγαλώνουν μαζι στην Κεφαλονιά μετα τον σεισμό του 1953 αλλά η υποτακτική φύση της Θάλειας συγκρούεται με την επαναστατική σκέψη της ΄Αρτεμης και κάποια στιγμή οι δυο φίλες χωρίζουν . Οι περιορισμοί της κλειστής κοινωνίας ,ένας μεγάλος έρωτας και ανομολόγητα μυστικά οδηγούν την ανήσυχη Άρτεμη σε φυγή . Η επιστροφή της ΄Άρτεμης στην Κεφαλονια μετα από δεκαετίες για την κηδεία του καθηγητή τους θα είναι καθοριστική.

Μια ιστορία υποταγής ,επανάστασης και γυναικείας χειραφέτησης στην δεκαετία του ΄60…

Η Συγγραφέας:

Η Τίνα Κουρκουμέλη γεννήθηκε στην Σκάλα Κεφαλονιάς και σπούδασε Νομική και Φιλολογία στην Αθήνα και στο Wurzburg. Εργάσθηκε στο γερμανικό Δημόσιο και στην ιδιωτική εκπαίδευση ,μιλάει πέντε γλώσσες και γράφει στα ελληνικά και στα γερμανικά. Ζει μεταξυ Κολωνίας και Κεφαλονιάς και ασχολείται αποκλειστικά με την συγγραφή . Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Παλινδρόμηση» . Η «Αβέρτοσιά» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Στο φως για πρώτη φορά η αρχαία Τενέα: Εντοπίστηκαν οικιστικά κατάλοιπα στο Χιλιομόδι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: