Στην Ουάσινγκτον ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ: Το Δεκέμβριο η ποινή του




Ο Μάικλ Κόεν πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έφτασε χθες το πρωί στην Ουάσινγκτον, συνοδευόμενος από έναν από τους δικηγόρους υπεράσπισης του, μεταδίδει το ABC News.

Ο σκοπός της επίσκεψης αυτής του Κόεν στην αμερικανική πρωτεύουσα δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις που του απηύθυνε το ABC News.

Ο Κόεν έχει προηγούμενα καταθέσει διαδοχικά και για περισσότερες από 40 ώρες στα μέλη της ομάδας έρευνας του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, τόσο στην Ουάσινγκτον, όσο και σε ομοσπονδιακούς ανακριτές στην πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο ABC News.

Πηγές που έχουν λάβει γνώση για την πορεία των εξελίξεων, δηλώνουν ότι οι ερωτήσεις που κάνει ο Μάλερ στον Κόεν, έχουν άμεση σχέση με τις υποτιθέμενες σχέσεις του Τραμπ με την Ρωσία, αλλά και την έρευνα που γίνεται για το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής του εκστρατείας και της Ρωσίας, στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι καταθέσεις που έδωσε ο Κόεν στην ομάδα έρευνας ήταν εθελοντικές και χωρίς να υπάρξει κάποια υπόσχεση για επιείκεια από τους συνεργάτες του Μάλερ, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ABC News.

Ο Κόεν φέρεται επίσης, να συναντάται οικειοθελώς με δικηγόρους από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, αλλά και το περιφερειακό γραφείο της εισαγγελίας στο Μανχάταν.

Οι συζητήσεις που έχει ο Κόεν με τις εισαγγελικές αρχές στο επίπεδο αυτό, επικεντρώνονται στις επιχειρηματικές συναλλαγές του προέδρου Τραμπ, αλλά και στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που διαχειρίζεται η οικογένειά του.

Τον Αύγουστο ο Κόεν παραδέχτηκε την ενοχή του για οκτώ κακουργήματα. Μεταξύ αυτών, φορολογικές παραβιάσεις, δήλωση ψευδών στοιχείων προς μία τράπεζα, αλλά και παραβάσεις του νομικού πλαισίου που διέπει την χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών.

Οι δύο παραβάσεις του Κόεν σχετικά με την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας σχετίζονται με τις πληρωμές που έκανε στο πλαίσιο εμπιστευτικών συμφωνιών με δύο γυναίκες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ, πριν από χρόνια.

Ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για τις συμφωνίες διακανονισμού, μέχρι που τις υπέγραψε.

Ο Τραμπ παραδέχτηκε δημόσια ότι είχε λάβει γνώση για τις πληρωμές, αφού ο δικηγόρος του Ρούντι Τζιουλιάνι είχε δηλώσει στο Fox News τον Απρίλιο, ότι Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε στον Κόεν τα χρήματα που είχε δώσει στην Στόρμι Ντάνιελς, στο πλαίσιο της εμπιστευτικής συμφωνίας, που είχαν συνάψει.

Ο Τζιουλιάνι ισχυρίστηκε επίσης, ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν αυστηρά από προσωπικές καταθέσεις και δεν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε μία ακρόαση που έγινε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή τον Αύγουστο, ο Κόεν είπε ότι οι γυναίκες πληρώθηκαν “σε συντονισμό και υπό την καθοδήγηση, ενός υποψηφίου για εκλογή σε ομοσπονδιακό γραφείο,” κάνοντας μία σαφή αναφορά στον Τραμπ.

“Συμμετείχα σε αυτό, στοχεύοντας στην άσκηση επιρροής για τις εκλογές,” υποστήριξε τότε, ο Κόεν.

Από την πλευρά του, ο Κόεν διαψεύδει ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τις γυναίκες.

Η ανακοίνωση ποινής σε βάρος του Κόεν έχει προγραμματιστεί για την 12η Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Με 42 νεκρούς και πάνω από 200 αγνοούμενους η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Καλιφόρνια

13/11/2018 12:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: