Στην οικογενειά της επέστρεψε η 53χρονη καθαρίστρια: Ανεστάλη η ποινή της μέχρι την έφεση




Στο σπίτι της επέστρεψε η 53χρονη καθαρίστρια, καθώς ανεστάλλη η προφυλάκιση από το 5μελές Εφετείο Λάρισας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει το Πανελλήνιο και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης για πλαστογραφία του Απολυτηρίου Δημοτικού.

Η γυναίκα αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο ‘Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ’ δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. ‘Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ’ δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Ανάρτηση Φ. Γεννηματά

«Χαίρομαι για τη λύση που δόθηκε. Το κράτος δικαίου όμως οφείλει να λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται την πίεση της γενικής κατακραυγής», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στα κοινωνικά δίκτυα για την αναστολή της ποινής της καθαρίστριας στο Βόλο.

HELLAS JOURNAL

Είδε την 53χρονη καθαρίστρια ο υπουργός Δικαιοσύνης: Στις 28 Νοεμβρίου η κρίσιμη απόφαση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: