Σοβαρές καταγγελίες για την προηγούμενη διοίκηση Τσακνή από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ




Επικριτικές διαπιστώσεις για την προηγούμενη διοικητική δομή της ΕΡΤ και για στελέχη που τη διαδέχθηκαν, επεφύλασσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στο έργο των τελευταίων 15 μηνών για την ανάπτυξη της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και την παροχή ολοένα και καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες, όπως είπε.

Κατήγγειλε ανηλεή πόλεμο που δέχεται καθημερινά η ΕΡΤ και ήταν δηκτικός για την προηγούμενη διοικητική δομή.

Ο κ. Κωστόπουλος χαρακτήρισε “καταγγελίες του τίποτα”, τις επώνυμες καταγγελίες που έχουν υιοθετηθεί σε επερώτηση της ΝΔ και άφησε να εννοηθεί ότι το κείμενο της συγκεκριμένης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ, υπαγορεύτηκε από στελέχη που προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημία στην εταιρεία.

Από όσα είπε στη μακροσκελέστατη παρέμβασή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, προκύπτει πως η προηγούμενη διοικητική δομή είτε ολιγώρησε είτε αδιαφόρησε για κρίσιμες αποφάσεις που θα ενίσχυαν την εταιρεία. Το “έργο” αυτό επιχειρήθηκε να συνεχιστεί με στελέχη που ήθελαν πολιτική ακινησίας και εσωστρέφειας στην ΕΡΤ, όπως είπε ο κ. Κωστόπουλος.

Τι είπε για την διοίκηση Τσακνή

Περιγράφοντας το κλίμα που συνάντησε όταν ανέλαβε καθήκοντα, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι “η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του”, όταν δηλαδή πήγε στο ραδιομέγαρο και “βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο”.

Είπε επίσης, για τη διοίκηση Τσακνή, ότι η επικρατούσα πρόθεση δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, του σημαντικού αυτού παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, αλλά η ΕΡΤ θα αρκούνταν σε δικαιώματα για τη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων που θα τα παραχωρούσε ιδιωτικό κανάλι.

Αντίθετα, ο ίδιος, όπως είπε, αντέδρασε αποφασιστικά και προχώρησε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, όπερ και εγένετο.

Ο κ. Κωστόπουλος είπε επίσης ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ είχε παραιτηθεί και από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για την απόκτηση της Euroleague.

Αλλά και μετά την αποχώρηση του κ. Τσακνή, τον διαδέχθηκε, όπως είπε, “μια ομάδα στελεχών που ήθελε να εξασφαλίσει τις θέσεις της στην ιεραρχία της εταιρείας”.

Στην ομάδα αυτή “εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν εκείνοι που έχουν εξαπολύσει αυτόν τον καιρό κατηγορίες σε βάρος της διοίκησης της ΕΡΤ και έχουν προσφερθεί για τη σύνταξη του κειμένου της επερώτησης των 27 βουλευτών της ΝΔ”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. “Αρχής γενομένης”, συνέχισε ο κ. Κωστόπουλος, “της αποχαιρετιστήριας επιστολής του κ. Κρίμπαλη, εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος, ο οποίος προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημία στην εταιρεία” και γι’ αυτό ο ίδιος ο κ. Κωστόπουλος είχε ζητήσει να καταγγελθεί η σύμβασή του, όπως ανέφερε.

O κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν επί των ημερών της σημερινής διοίκησης και υπεραμύνθηκε αυτών, ιδίως εκείνων των αποφάσεων για την “επιστροφή του ποδοσφαίρου στην ΕΡΤ”, τη μετάδοση των αθλητικών αγώνων που εντάσσονται στα πρωταθλήματα, “αποφάσεων που δεν ξεδόντιασαν την ΕΡΤ αλλά ανέδειξαν τις τεράστιες δυνατότητές της και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία”. “Από τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας διοίκησης, κάναμε σοβαρά βήματα στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης της εταιρείας και της αναβάθμισής της”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και τόνισε με νόημα ότι “η ΕΡΤ έχει σημαντική προσφορά, παρά τις… άοκνες προσπάθειες εκείνων που επί μήνες υπηρετούσαν πιστά μια πολιτική ακινησίας και εσωστρέφειας που σκοπό είχε την απαξίωση της νέας διοίκησης”.

Ενημέρωσε επίσης για τις ενέργειες, για την υβριδική τηλεόραση και τις καινοτόμες εφαρμογές όπως αυτές για τη ζωντανή μετάδοση αγώνων σε κινητά και τάμπλετ.

Ο κ. Κωστόπουλος μίλησε για την αύξηση των τηλεμεριδίων της ΕΡΤ ιδίως μετά τη μετάδοση των αθλητικών γεγονότων, η οποία επενέργησε θετικά και στα δελτία ειδήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ενδεικτικό ότι κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις εννέα το βράδυ έφτασε ακόμη και το 18%, το μεσημέρι στις τρεις στο 16,4%, όπως ανέφερε. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ μίλησε και για τις ενέργειες με σκοπό τη δημιουργία αθλητικού καναλιού, καθώς και για τις ενέργειες ώστε η ΕΡΤ να έχει ιδιόκτητο δίκτυο επίγειων ψηφιακών πομπών και να απεμπλακεί από την Digea για τη μετάδοση του σήματός της. Αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται με ορίζοντα 5ετίας και που θα συμβάλει, όπως τόνισε, στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, θα αξιοποιεί όλο το προσωπικό, θα αναπτύσσει την ΕΡΤ. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι θα δοθεί έμφαση στις νέες τεχνολογίες και πως το στόχο για την ανάπτυξη της ΕΡΤ θα υπηρετήσει το νέο οργανόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Κωστόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά πογκρόμ διώξεων και είπε ότι με το νέο οργανόγραμμα και το νέο εσωτερικό κανονισμό περιγράφηκαν τα καθήκοντα ενώ όλοι οι γενικοί διευθυντές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, “όχι γιατί είχαν μπάρμπα στην Κορώνη” αλλά έχοντας το απαραίτητο πτυχίο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
01/11/2018 15:29

Γνωστό ποιοι έκλεισαν το MEGA, λέει ο Κουρουμπλής: Η σκέψη μας στους εργαζόμενους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: