Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία




Νέα ενημέρωση: Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΓΣΕΕ, συνδικάτων και σωματείων στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Από την πλευρά του ο οικονομικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, επισήμανε: «Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα απεργούν σήμερα σε όλη τη χώρα. Διεκδικούμε απέναντι στα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης την πραγματική έξοδο από την μνημονιακή πολιτική που για δέκα χρόνια μαστίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Διεκδικούμε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, διεκδικούμε πραγματικές συλλογικές συμβάσεις για τον κατώτερο μισθό και για τις κλαδικές συμβάσεις διεκδικούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, όχι στην κατάργηση του νόμου που προστατεύει την πρώτη κατοικία, διεκδικούμε να υπάρχουν αυξήσεις στο κονδύλι των δημόσιων επενδύσεων οι οποίες είναι προσάναμμα για τη γενικότερη ανάπτυξη, απαραίτητη για την μείωση της ανεργίας, την απεμπλοκή από τις ανελαστικές σχέσεις και την μερική απασχόληση». Καταλήγοντας τόνισε: «Για εμάς θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτόν με τεκμηρίωση κι αγωνιστική διάθεση απέναντι σε αυτή την πολιτική που έχει εξαθλιώσει κι έχει ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία».

Ακόμη ο πρόεδρος ομοσπονδίας μετάλλου, Δημήτρης Τσόκας, σημείωσε: «Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κοροϊδίας που υφίστανται εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. Το φάντασμα της χρεοκοπίας κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, η ανεργία έχει πάρει δραματικές διαστάσεις κυρίως στους νέους, η φτώχεια μαστίζει τα νοικοκυριά, κι η αδυναμία να ανταποκριθεί ο μέσος Έλληνας. Ο εμπαιγμός των συνταξιούχων με το κόβουμε ή δεν κόβουμε τις συντάξεις είναι εξευτελιστικός αν σκεφτεί κανείς ότι αγωνίζονται να μην εφαρμόσουν περικοπές που οι ίδιοι ψήφισαν».

Νωρίτερα, ξεχωριστή πορεία από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ καθώς και Συνδικάτα που πρόσκεινται σε αυτό. Το παρών ανάμεσα στους διαδηλωτές έδωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τέλος, ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν κι η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από το Μουσείο μέχρι το Σύνταγμα.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας έχει πλέον αποκατασταθεί.

Παλαιότερη ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτή την ώρα, η πορεία της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα.

Μέλη σωματείων και εργατικών κέντρων συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», η ΓΣΕΕ απαιτεί μεταξύ άλλων: «κατάργηση της φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ξεκινώντας από την Ομόνοια, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Σύνταγμα.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Στους δρόμους τα συνδικάτα, “χειρόφρενο” στα μέσα μεταφοράς

28/11/2018 12:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: