Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Στους δρόμους τα συνδικάτα, “χειρόφρενο” στα μέσα μεταφοράς




Εικοσιτετράωρη γενική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε».Οι εργαζόμενοι διεκδικούν «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, στην 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

H γενική απεργία της ΓΣΕΕ παραλύει την Ελλάδα: Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, τρένα

Χειρόφρενο στα Μέσα Μεταφοράς

Μετ’ εμποδίων θα γίνονται σήμερα οι μετακινήσεις στην Αθήνα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς στην εικοσιτετράωρη απεργία.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός, τραμ και τρόλεϊ ενώ δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (5:00 πμ) έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν σήμερα τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: