Σχέδιο νόμου στη βάση της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου θα προωθήσει η κυβέρνηση

File Photo: Το Μέγαρο Μαξίμου όπου και το γραφείο του Πρωθυπουργού, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τρόπος της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών είναι ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας, δηλώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προαναγγέλει σχέδιο νόμου στη βάση της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου, το οποίο θα συζητηθεί με την επιτροπή της Ιεράς Συνόδου.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Και συμπληρώνεται «ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει ότι το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή και ξεκαθαρίζει πως το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί -σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας.

Ιερώνυμος: Χαιρετίζω την προώθηση του διαλόγου με την Εκκλησία

Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε:

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
16/11/2018 18:05

Να παραμείνουν στο Δημόσιο ιερείς και λαϊκοί ζητά η ιερά Σύνοδος: Ανοικτά τα άλλα θέματα της συμφωνίας


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: