“Να συνεχίσουμε με νίκη στο ντέρμπι απέναντι τον Ολυμπιακό” ζητά ο Τσάβι Πασκουάλ




Το πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων» για την φετινή σεζόν γίνεται αύριο Παρασκευή (9/11, 21:00) στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και ο Τσάβι Πασκουάλ επισήμανε ότι: «Παίζουμε καλύτερα από παιχνίδι σε παιχνίδι και θέλουμε να συνεχίσουμε νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό».

«Πάντα κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας είναι ένας τελικός», δήλωσε ο Καταλανός προπονητής των «πρασίνων» και εξήγησε: «Το προηγούμενο ματς ήταν κρίσιμο για εμάς μετά την ήττα από τη Ζάλγκιρις. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Σχετικά με τον Παπαπέτρου, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό ως αντίπαλο είπε: «Στις καριέρες μας έχουν περάσει όλοι σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι το πρώτο παιχνίδι που παίζουμε απέναντί τους. Νομίζω πως ο Παπαπέτρου θα είναι έτοιμος για το συγκεκριμένο ματς. Είναι έμπειρος και ξέρει πώς να προσαρμοστεί».

Σε ερώτηση τι ετοιμάζει για τον αγώνα της Παρασκευής, ο Πασκουάλ απάντησε: «Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις σε άμυνα και επίθεση, όπως ξέρετε τα δυο χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Παίζουμε καλύτερα από παιχνίδι από παιχνίδι. Έχουμε βελτιωθεί, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε. Κόντρα στον Προμηθέα βελτιωθήκαμε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε».

Για την προϊστορία του με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο κόουτς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ παρατήρησε: «Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι ανάμεσα σε δυο προπονητές, αλλά ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες. Θέλουμε τη νίκη. Το παρελθόν δε θα παίξει ρόλο μόλις αρχίσει το παιχνίδι εδώ αύριο».

Ο Στεφάν Λάσμε τόνισε: «Τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν έχουν να κάνουν και τόσο πολύ με την τακτική αλλά με κατά πόσο περισσότερο το θέλει μια ομάδα. Μπορούμε να πούμε πολλά για αυτά τα ντέρμπι αλλά παίζει ρόλο ποιος το θέλει. Ποιος θα παλέψει περισσότερο και ποια ομάδα θα δείξει κάποια διαφορετικά πράγματα. Εμείς για να είμαστε πετυχημένοι φέτος θα πρέπει να είμαστε και αμυντική ομάδα. Και ελπίζω στο ντέρμπι να παίξουμε καλή άμυνα».

Του έλειψαν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ύστερα από τέσσερα χρόνια; «Όχι δεν μου έλειψαν. Βέβαια μέχρι να δοθεί το πρώτο τζάμπολ. Κοιτάζοντας πίσω στα προηγούμενα ντέρμπι, ομολογώ ότι ήταν διασκεδαστικά ματς και με πολύ ένταση. Προφανώς και θέλεις να παίζεις σε τέτοια ματς κατά τη διάρκεια της καριέρας σου. Και ανυπομονώ να το ξαναζήσω».

Για την παρουσία του κόσμου στην εξέδρα, ο 36χρονος σέντερ από την Γκαμπόν σχολίασε: «Ξέρω ότι θα επικρατεί μια τρέλα στην εξέδρα. Και φυσικά δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τους οπαδούς της ομάδας μας. Είδα ότι θα υπάρχει sold out οπότε ξέρουμε τι να περιμένουμε. Κάθε φορά που κερδίζεις τέτοια ντέρμπι νιώθεις να είσαι στην κορυφή του κόσμου. Όμως ακόμα είναι νωρίς στη σεζόν και σίγουρα το αποτέλεσμα από το ντέρμπι δεν πρόκειται να καθορίσει την μετέπειτα πορεία σου. Παρόλα αυτά το ενδεχόμενο της νίκης θα αποτελέσει μια μεγάλη ώθηση».

«Άκουγα όλα αυτά τα χρόνια πολλές ιστορίες για τα ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και καταλαβαίνω ότι είναι πραγματικά αληθινές», δήλωσε ο Κιθ Λάνγκφορντ και υπογράμμισε: «Ανυπομονώ να τα ζήσω όλα αυτά».

Για την δική του παράδοση απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» παρατήρησε: «Κάθε φορά που παίζεις απέναντι σε Τop ομάδες της EuroLeague θέλεις να παίζεις καλά. Έτσι και όταν αντιμετώπιζα τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ο Σπανούλης που παίζει καλά και πάντα αυτά τα παιχνίδια ήταν ένα μεγάλο τεστ για μένα. Πάντα θέλω να παίζω καλά και έτυχε να ήταν ο Ολυμπιακός απέναντί μου».

Μετά από ερώτηση που θα κριθεί το ντέρμπι, ο Λάνγκφορντ σχολίασε: «Ο κόουτς Πασκουάλ έχει την τακτική του και το πλάνο του για να ελέγξει το ματς , αλλά σε τέτοια παιχνίδια σίγουρα θα παίξει ρόλο τι θα κάνεις στο τέλος».

«Επιτέλους θα δω το γήπεδο τελείως γεμάτο ως παίκτης του Παναθηναϊκού», σημείωσε ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και πρόσθεσε:«Προς το παρόν επικεντρώνομαι στην προπόνηση και αύριο θα μπορέσω να το ζήσω».

Κράτησε το οχυρό ΟΑΚΑ η ΑΕΚ απέναντι στους Ισπανούς και πέρασε με σκορ 78-71

08/11/2018 16:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: