“Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα μου… τώρα όμως είμαι Αθήνα”, δηλώνει ο Τσάβι Πασκουάλ




Ο Τσάβι Πασκουάλ πέρασε πολλές σεζόν ως βασικός προπονητής της Μπαρτσελόνα, από το 2008 έως και το 2016, αλλά ενόψει του αγώνα στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (21/11, 21:00) για την 8η αγωνιστική της Euroleague υπενθύμισε: «Η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα μου… τώρα είμαι Αθήνα». Ο Καταλανός τεχνικός των «πρασίνων» χαρακτήρισε ως μία από τις καλύτερες ομάδες τους «μπλαουγκράνα», ενώ στάθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού για επιτυχίες.

Ο Πασκουάλ δήλωσε αρχικά: «Ήταν η ομάδα μου. Τώρα εδώ και 2 χρόνια είμαι Αθήνα. Έχουν αλλάξει αρκετά. Η Μπαρτσελόνα είναι σπουδαία ομάδα με ποιότητα. Στα τελευταία 10 παιχνίδια έχουν κερδίσει τα 9. Έχουν βελτιώσει το παιχνίδι τους, σουτάρουν με αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό είναι μια από τις καλύτερες ομάδες. Πρέπει να προσεγγίσουμε σωστά το παιχνίδι. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και μετά να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να βάλουμε τα ελεύθερα σουτ».

Για την εμφάνιση κόντρα στην Εφές και την αντίδραση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος σε κάθε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό πρέπει να το κάνουμε για 40 λεπτά. Στον Παναθηναϊκό η πίεση είναι μεγαλύτερη από άλλες ομάδες. Η πίεση εδώ είναι εκπληκτική και καταλαβαίνεις μέρα με την ημέρα πως πρέπει να βελτιώνεις το παιχνίδι σου.

Η ομάδα δουλεύει καλά, είχαμε μια κακή βραδιά με την Εφές, μία από τις χειρότερες. Δεν ήταν η εικόνα που θέλαμε να δείξουμε και είπαμε ότι δεν θέλουμε να αναδείξουμε τέτοια εικόνα. Το ίδιο και στο πρώτο ημίχρονο με τη Ζαλγκίρις. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να βελτιωνόμαστε και να φτάσουμε σταδιακά στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε χρόνο για να φτάσουν οι παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο».

Σχετικά με… το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, είπε: «Μου είπαν γι’ αυτό, το έμαθα πριν από μία ώρα. Δεν νομίζω ότι είναι από την Ισπανία, είναι ψέμα. Είμαι σίγουρος πως δεν είναι από την Ισπανία. Είμαι ένας τύπος που παλεύει πάντα. Δεν έχω πρόβλημα. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι. Υπάρχουν πολλοί εχθροί έξω από την ομάδα και πρέπει να δουλεύουμε στην ίδια κατεύθυνση. Μετά την ήττα από την Εφές όλοι ήμασταν απογοητευμένοι. Ξέρω και ήμουν ο πρώτος που ήταν θυμωμένος μετά την ήττα από την Εφές, πως θα υπάρχουν και κακές βραδιές για κάθε ομάδα.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε ανάλογες βραδιές. Ακόμη κι αν κερδίζεις ή χάνεις, πρέπει να είσαι θετικός και να προετοιμάζεσαι για το επόμενο παιχνίδι. Ο μόνος τρόπος είναι να μένουμε θετικοί να βάζουμε τις βολές και τα ελεύθερα σουτ. Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό γιατί στο παρελθόν η οικογένεια Γιαννακόπουλου έκανε εξαιρετική δουλειά. Η πίεση εδώ είναι μεγάλη και πολλοί παίκτες που ήρθαν εδώ πρέπει να μάθουν να λειτουργούν υπό αυτή την πίεση. Και είμαι σίγουρος πως όσο περνά ο καιρός θα μαθαίνουμε από αυτή την πίεση».

Αμφίβολη η συμμετοχή του Σέρχιο Γιουλ στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ολυμπιακό

20/11/2018 17:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: