“Εγώ θα μιλήσω τελευταίος” δήλωσε ο Ιερώνυμος για τις αντιδράσεις της Ιεραρχίας στην συμφωνία




«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ θα μιλήσω τελευταίος», δήλωσε χθες το βράδυ από την Λιβαδειά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Είχε ερωτηθεί από το Star Κεντρικής Ελλάδος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia θα πραγματοποιηθούν στις 23 και 27 Νοεμβρίου τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις για τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε το απόγευμα της Τρίτης η Αρχιεπισκοπή στους κληρικούς της το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αρχιεπισκοπής προκειμένου το σύνολο των κληρικών να ενημερωθεί για «υπηρεσιακά θέματα και τρέχοντα ζητήματα».

Εντολή Τσίπρα στον Γαβρόγλου για συναντήσεις με Βαθολομαίο, Ιερώνυμο και Ιεράρχες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: