Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την συνέντευξη Τσίπρα: Προαναγγέλει φυλακίσεις λέει η ΝΔ




Αντιδρά η αντιπολίτευση σε μια σειρά από θέματα, που έθιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη στον Alpha, με την ΝΔ να κάνει λόγο για προαναγγελία φυλακίσεων με το δόγμα Πολάκη και το ΠΟΤΑΜΙ να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια.

«Επιβεβαιώθηκε πλέον και δια στόματος του κ. Τσίπρα ότι με τον κ. Καμμένο συνεχίζουν να κοροϊδεύουν σε πλήρη συνεννόηση τους πολίτες. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο πρωθυπουργός αποκάλυψε… χαλαρά ότι ο κ. Καμμένος, αφού καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, θα συνεχίσει να τον στηρίζει για να μην χάσουν για λίγους ακόμη μήνες τις καρέκλες τους.” αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την συνέντευξη του πρωθυπουργού που κάνει λόγο για ψέμματα που λέγονται δημοσίως.

“Ουδεμία έκπληξη προκαλεί πια ότι ο κ. Τσίπρας δεν ντρέπεται να λέει τόσα ψέματα δημοσίως. Δεν άκουσε ποτέ τον Παύλο Πολάκη να προαναγγέλλει φυλακίσεις, δεν είδε τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί τον Νίκο Κοτζιά ότι χρηματίζεται από τον Τζωρτζ Σόρρος, ενώ διέψευσε ότι η κ. Αχτσιόγλου έκανε έφεση για να μην δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Για την αναφορά του πρωθυπουργού στις προσλήψεις στο Δημόσιο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει:

“Οι πολίτες έχουν πια συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν στην χώρα μας τα “go back madame merkel” και τα “θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο”. Καλό βράδυ κ. Τσίπρα» καταλήγει η ΝΔ.

Η αμείλικτη καθημερινότητα διαψέυδει τον Τσίπρα, λέει το ΚΚΕ

“Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ξανά, ως παροχές, τη γνωστή κυβερνητική πρακτική “σου παίρνω 10, σου δίνω 1”, για να στηρίξει το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Το πρόβλημα, για τον κ. Τσίπρα, είναι ότι η αμείλικτη καθημερινότητα, η μονιμοποίηση των μνημονιακών μέτρων, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η μείωση των μισθών και συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος, η ένταση των πλειστηριασμών, μαζί με την επιλογή να γίνει η Ελλάδα αμερικανοΝΑτοϊκό ορμητήριο, δείχνουν το μέγεθος της κοροϊδίας» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του τ/σ Alpha.

«Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δικαιολογεί, στο όνομα του “δημοσίου συμφέροντος”, τις άδικες περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι – ακόμη κι αυτές που έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – προκειμένου να εμποδίσει τις διεκδικήσεις τους» προσθέτει το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιό του «από κει και πέρα, η δέσμευση για προσλήψεις στο Δημόσιο, σε βάθος χρόνου και πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, με αφορμή τη συμφωνία με την Εκκλησία, δεν θα πρέπει να κρύψει ότι αυτή η συμφωνία έχει στον πυρήνα της τη διατήρηση του συνταγματικού εναγκαλισμού κράτους – Εκκλησίας, μαζί με τη δημιουργία ενός Ταμείου με το οποίο νομιμοποιούνται οι κατά καιρούς διεκδικήσεις της Εκκλησίας, σε βάρος της δημόσιας περιουσίας».

Η εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια είναι υπαρκτή λέει το ΠΟΤΑΜΙ

“Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, θα μείνουμε όμως μόνο στις τελευταίες απαντήσεις του κ.Τσίπρα στα ερωτήματα που αφορούσαν την εγκληματικότητα μέσα στα Πανεπιστήμια και τη συνεχή καταστροφή της δημόσιας περιουσίας από κάθε λογής συμμορίες. “Όλα είναι ένα ψέμα” είπε ο Πρωθυπουργός. Αλλά – προσέξτε! – δεν είναι ένα αθώο ψέμα, αλλά είναι η οργανωμένη προπαγάνδα των μίσθαρνων οργάνων της άρχουσας τάξης! Προσέξτε τον συλλογισμό (του πρωθυπουργού της χώρας): Κάποιοι μιλάνε για εγκληματικότητα μέσα στα πανεπιστήμια με στόχο να υποβαθμιστούν τα δημόσια ιδρύματα, για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, στα οποία θα φοιτούν μόνο τα παιδιά των πλουσίων! Η (πολιτική) επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.” αναφέρει το ΠΟΤΑΜΙ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
08/11/2018 21:28

Τσίπρας: Από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας η επιδότηση για πληρωμή κληρικών (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: