Προσωπικές οι απόψεις Ακιντζί, λέει ο Τσαβούσογλου: Είμαστε ανοιχτοί και σε άλλες λύσεις

File photo: Φωτογραφία από τετ α τετ που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε στο πόδι με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη στην αίθουσα της ΓΣ του ΟΗΕ. ΚΥΠΕ
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνει ότι είναι καιρός να αναζητηθούν άλλες προσεγγίσεις στο Κυπριακό.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζει την ετοιμότητα της Άγκυρας να συζητήσει λύση διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδίας, συνομοσπονδίας και δύο κρατών.

Σε παρατήρηση δε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, διαφωνεί με άλλες μορφές λύσεις, πλην της διζωνικής ομοσπονδίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε: «Αυτή μπορεί να είναι η προσωπική του άποψη».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Σχέδιο Ανάν, το 2004, και η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, το 2017, δείχνουν ότι η ομοσπονδία ως μορφή λύσης «απέτυχε», υποστηρίζοντας ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία «έκανε κινήσεις στο κεφάλαιο της ασφάλειας, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε σε άλλα κεφάλαια», ενώ επέμεινε στο θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας.

25/11/2018 12:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Άβυσσος η ψυχή τους: Προτιμούν τις εγγυήσεις της Τουρκίας, όχι του ΝΑΤΟ οι Κύπριοι ηγέτες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal