Προκαλεί ο Ταγίπ μέσω του “Ανατολού”: Γκρίζα ζώνη τα οικόπεδα 1, 4, 5, 6 και 7, ισχυρίζεται




“Παρόλο που το τεμάχιο 10 δεν συγκρούεται με την ΑΟΖ της Τουρκίας και της (παράνομης) ‘τδβκ’, η Άγκυρα είναι εναντίον των μονομερών εργασιών από τους Ελληνοκύπριους, οι οποίες παραβιάζουν τα δικαιώματα της (παράνομης) ‘τδβκ’”.

Τα παραπάνω αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, σε τηλεγράφημά του, στο οποίο αναφέρει ότι το γεωτρύπανο της ExxonMobil θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στις 15 Νοεμβρίου.

Προσθέτει ότι η NAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ισχύ μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2019. Σύμφωνα με το Αναντολού το γεωτρύπανο της ExxonMobil “θα προβεί σε μονομερείς γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες για λογαριασμό της ε/κ διοίκησης”, όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το τηλεγράφημα του πρακτορείου αναφέρει επίσης πως όταν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ είχε πάει στην περιοχή για γεώτρηση εμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή όπου θα έκανε γεώτρηση η ΕΝΙ ήταν εντός της ΑΟΖ της Τουρκίας. Υποστηρίζει ακόμη ότι τα τεμάχια 1, 4, 5, 6 και 7 συγκρούονται με την τουρκική ΑΟΖ.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
12/11/2018 18:05

Έφτασε στο οικόπεδο 10 το γεωτρύπανο της Exxon Mobil: Δεν προκάλεσε η Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: