Πολιτιστική συμπόρευση Ελλάδας – Αιγύπτου: Πιστοποιητικά ελληνομάθειας σε σπουδαστές




Την πολιτιστική συμπόρευση της Ελλάδας και της Αιγύπτου αντικατοπτρίζει η τελετή απονομής των πιστοποιητικών ελληνομάθειας και των βεβαιώσεων φοίτησης, στους επιτυχόντες σπουδαστές του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Αλεξανδρείας, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο της πρώην Τοσιτσαίας Σχολής.

Τους τίτλους παρέδωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιος Κοτσιώνης, παρουσία της πρυτάνεως του πανεπιστημίου του Νταμανχούρ και του προέδρου του κλασικού τμήματος του πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας.

Αξίζει να επισημάνουμε επίσης, ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες σπουδαστές, ήταν και κληρικοί της Κοπτικής Εκκλησίας, που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, δεδομένου ότι πολλά στοιχεία της και λέξεις της ελληνικής, χρησιμοποιούνται κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Κοπτική Εκκλησία.

Τέλος, οι μαθητές του παραρτήματος που παρακολούθησαν τα θερινά προγράμματα των ελληνικών πανεπιστημίων παρουσίασαν την εμπειρία τους στην Ελλάδα.

09/11/2018 19:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: