Ποιοι προστατεύουν τους γνωστούς-άγνωστους: Αμαύρωσαν πάλι την επέτειο του Πολυτεχνείου




Του Δρ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ

Τα έκαναν και φέτος, όπως τα κάνουν κάθε χρόνο, ρημαδιό οι γνωστοί-άγνωστοι (που δεν είναι καθόλου άγνωστοι) κουκουλοφόροι την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου. Και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση (γιατί άραγε;) από τη τηλεόραση!

Καρέκλες, θρανία, γραφεία, και ό,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα και δόρυ είναι τα απομεινάρια των επεισοδίων που έγιναν με καταιγισμό από βόμβες μολότοφ με «Ορμητήριο» το πολυτεχνείο. Σε βομβαρδισμένο τοπίο παραπέμπουν και οι εικόνες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου επίσης σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας.

  • Για ώρες ολόκληρες τα έσπαζαν οι κουκουλοφόροι και η αστυνομία με άνωθεν εντολές, κατά δήλωση πολλών αστυνομικών που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, οπισθοχωρούσε! Η αστυνομία που κατά δήλωση των ιδίων των μελών της, και θέλει και μπορεί να βάλει τάξη στη χώρα, αρκεί το πολιτικό κατεστημένο να την αφήσει να επιτελέσει απρόσκοπτα τα καθήκοντα της.

Παρά ταύτα, η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της συναρμοδίου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, δήλωσε ικανοποιημένη από την Ελληνική Αστυνομία λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. έκανε τη δουλειά της με σεβασμό στο κράτος δικαίου! Για τις καταστροφές σε Μετσόβιο και Αριστοτέλειο από τις ομάδες των κουκουλοφόρων που δρούσαν επί ώρες ανενόχλητοι ούτε λέξη! Κράτος δικαίου αυτό το μπάχαλο λοιπόν! Καλά που ζουν αλήθεια οι κυβερνώντες!

Και επειδή πολλά λέγονται κι άλλα τόσα γράφονται νοιώθω την ανάγκη να γράψω και δυο λόγια και για την αποκαλούμενη γενιά του πολυτεχνείου. Προσωπικά δεν αμφισβήτησα, όπως δυστυχώς κάνουν πολλοί, τη θέληση αρκετών νέων εκείνης της εποχής για αγώνα κατά του δικτατορικού καθεστώτος (άλλοι είναι που βολεύτηκαν και ύστερα το έπαιξαν αντιστασιακοί).

  • Αμφισβητώ, όμως, όσους μετέπειτα το χρησιμοποίησαν και το χρησιμοποιούν ακόμη για να αναρριχηθούν, χωρίς να είναι ικανοί και προσοντούχοι, στα ψηλά δώματα της εξουσίας (μερικοί από αυτούς μπορεί και να ήταν περαστικοί ή να μην πέρασαν ποτέ από το πολυτεχνείο). Καιρός να πούμε αλήθειες! Το πολυτεχνείο, είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ήταν δημιούργημα ξένων μυστικών υπηρεσιών (λέγε Κίσινγκερ και CIA)! Για να έρθει στην εξουσία ο ψυχανώμαλος Ιωαννίδης και να ζήσουμε την καταστροφή του ’74!

Κατά συνέπεια, είναι τεράστιο λάθος να υποστηρίζεται ότι τη χούντα την έριξε το Πολυτεχνείο. Για τον απλούστατο λόγο ότι η χούντα εξευτελίσθηκε, αυτογελοιοποιήθηκε, αυτοδιαλύθηκε, τράπηκε σε άτακτη φυγή και στο τέλος παραδόθηκε, χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, τον Ιούλιο του 1974, όταν η μπότα του Αττίλα πατούσε στις αμμουδιές της θαλασσοφίλητης Κερύνειας.

Οι παλικαριές της χούντας περιορίστηκαν δυστυχώς στην προσπάθεια εξόντωσης του ενός και μοναδικού εχθρού τους, του Μακάριου. Με αποτέλεσμα τη de-facto διχοτόμηση της Κύπρου, την συνακόλουθη «απελευθέρωση» της Ελλάδας από τους ηλίθιους και παρανοϊκούς δικτάτορες και την παράδοση της στους πολιτικούς. Αυτούς που για 44 και πλέον συναπτά χρόνια, το μόνο που κάνουν είναι, στο όνομα της δημοκρατίας, της πιο κακοποιημένης και παρεξηγημένης έννοιας στις μέρες μας, να την οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.

  • ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Κι΄ αυτό που το βάζετε αλήθεια; «Έξω το ΝΑΤΟ, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, έξω οι Αμερικάνοι, έξω οι βάσεις του θανάτου,» φώναζε ο κόσμος της αριστεράς το ’73. Όταν όμως αναρριχήθηκαν στην εξουσία έγιναν πρώτα φιλαράκια με τους Αμερικανούς! Για το καλό της πατρίδας (άρα και το δικό μας) θα πείτε! Κι αν υποθέσουμε πως έτσι είναι, έπρεπε να περάσουν 45 χρόνια για να το καταλάβουν τα πασοκοσυριζόπουλα! Ξεφτίλα μέγιστη!

Ποιός είπε πως δεν μπορούν να ενταχθούν οι οικονομικοί μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι, στην ελληνική κοινωνία… και να πάρουν μάλιστα την …Ελληνική παιδεία….. Από τους 19 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στην επέτειο του πολυτεχνείου, οι 15 είναι Έλληνες και οι 4 αλλοδαποί (ελεύθεροι όλοι τους εν τω μεταξύ)!

  • ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Πολλές φορές διερωτήθηκα τι να επιδιώκουν με αυτή τη ακραία/βάναυση συμπεριφορά οι  κουκουλοφόροι γνωστοί – άγνωστοι αντιεξουσιαστές. Ποιοί μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και με ποιες ιδέες τα γαλούχησαν; Τι τους κάνει αλήθεια να μετατρέπονται σε θηρία ανήμερα και να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους; Σίγουρα το κράτος δεν είναι καθόλου δίκαιο απέναντι στους πολίτες του. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι η αναρχία δεν αποτελεί λύση, αλλά διάλυση!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Αναπλ. καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Ο Λευκός Οίκος δεν είναι έτοιμος να χαρίσει την Τουρκία στον Πούτιν: Η μάταιη προσπάθεια…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: