Πλαίσιο συνεργασίας της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους με το FBI και το Πεντάγωνο




Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους έχει υπογράψει δυο Μνημόνια Συναντίληψης με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) και το τμήμα του Υπουργείου `Αμυνας των ΗΠΑ που ασχολείται με το θέμα του εντοπισμού και της ταυτοποίησης λειψάνων στελεχών του Υπουργείου των οποίων τα ίχνη χάνονται κατά τη διάρκεια πολέμων και συγκρούσεων (DPAA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, οι συζητήσεις μεταξύ των μελών της ΔΕΑ και αξιωματούχων του τμήματος εργαστηρίων του FBI και του DPAA στην Ουάσιγκτον τον Μάρτιο του 2018 οδήγησαν σε μια συναντίληψη ότι η συνεργασία με τους δυο αυτούς ομοσπονδιακούς θεσμούς στις ΗΠΑ θα βοηθήσει στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΔΕΑ σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων της εκπαίδευσης σε τεχνικές διερεύνησης καθώς και της ανταλλαγής επιστημονικών πρακτικών και υπηρεσιών στους τομείς της δικανικής ανθρωπολογίας και της αναγνώρισης ανθρώπινων λειψάνων.

Όπως αναφέρεται, το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της ΔΕΑ και του FBI εγκαθιδρύει ένα πλαίσιο συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των χημείων τους, με ειδική αναφορά σε επιστημονικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της αναγνώρισης λειψάνων καθώς και στην παροχή εκπαίδευσης σε αυτό τον τομέα.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης της ΔΕΑ με το DPAA προνοεί ότι οι δυο αυτές οντότητες θα καθορίσουν τομείς συνεργασίας, ειδικότερα σε σχέση με την αναγνώριση κατεστραμμένων λειψάνων και σε άλλους τομείς που απαιτούν προηγμένες τεχνολογίες.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΑ υπογραμμίζει πως τα δυο αυτά Μνημόνια Συναντίληψης δείχνουν ότι η Επιτροπή τυγχάνει μεγάλου σεβασμού παγκόσμια.

Δεν έχει δοθεί ακόμη ημερομηνία στη Λουτ για επίσκεψη στην Τουρκία, επισημαίνει η Λευκωσία

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
17/11/2018 15:19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: