Περίπατο έκανε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Φρίμπουργκ με 92-61: Ικανοποιημένος ο ο Παπαθεοδώρου




Την ανωτερότητά του, σε σχέση με την αντίπαλό του, επιβεβαίωσε απόψε ο ΠΑΟΚ υποδεχόμενος, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, τη Φρίμπουργκ. Επικράτησε με 92-61 και κατέκτησε την 5η συνεχή νίκη του, σε ισάριθμες υποχρεώσεις του εσχάτως (σ.σ. προηγήθηκαν οι ευρωπαϊκές επιτυχίες απέναντι σε Ναντέρ, Οπαβα, η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα κόντρα στην Κύμη).

Ο «Δικέφαλος»… καθάρισε το ματς, ουσιαστικά, από το πρώτο δεκάλεπτο, με την εκτελεστική δεινότητα των παικτών του από τα 6.75 (σ.σ. είχαν 7/10 σε αυτό το διάστημα και 14/28 συνολικά).

Τα δεκάλεπτα: 32-10, 51-24, 69-37, 92-61

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 4′ με 14-0, με τον Μορέιρα να… ανοίγει το λογαριασμό, τους Τέπιτς, Χρυσικόπουλο να ευστοχούν από τα 6.75 (σ.σ. 2/2 ο πρώτος, 1/1 ο δεύτερος) και τον Κόνιαρη να βάζει την μπάλα στο καλάθι με γκολ-φάουλ.

Η Φρίμπουργκ σκόραρε με τον Γουίλιαμσον, με τους Θεσσαλονικείς να «απαντούν», στην πορεία, με…βομβαρδισμό τριών πόντων, με τους Κόνιαρη, Τζόουνς και τους Μορέιρα, Χρυσικόπουλο να συνδράμουν, επίσης, επιθετικά. Συνέπεια αποτέλεσε να κλείσουν την πρώτη περίοδο με +22 (32-10).

Χωρίς να εφησυχάσει, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι αποτελεσματικός και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ξέφυγε με +23, με 2/2 βολές του Ζάρα (40-17), δίνοντας συνεχώς αυξητικές τάσεις στη διαφορά του. Λίγο πριν φύγουν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, η απόσταση για τους «ασπρόμαυρους» ήταν +27 (51-24), στο δίλεπτο της τρίτης περιόδου στο +32 (22′ 58-26), με το υπόλοιπο του ματς να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Στο 27′ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι, το +34 (67-33), με συνεχείς πόντους από τον Γκος. Διαφορά που είχε και στο 32′ (75-41).

* Θεατής του αγώνα, συνοδευόμενος από την κόρη του, Κριστίνα, ήταν ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια

*Λεκτική αντιπαράθεση είχαν ο Λίνος Χρυσικόπουλος με τον Γιάνικ Μορέιρα, στο τάιμ άουτ των ομάδων, με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης, έκανε παρατηρήσεις, για το σκηνικό, στον σέντερ από την Ανγκόλα, με τον Φιλ Γκος να προσπαθεί να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» (σ.σ. μπήκε ανάμεσα στον Ζουρνατσίδη και τον Μορέιρα). Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, λίγο πριν την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, μίλησε, με τη σειρά του, στον Μορέιρα. Ο τελευταίος δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο τέταρτο δεκάλεπτο

* Τρεις Ελβετοί δημοσιογράφοι και τέσσερις υποστηρικτές της Φρίμπουργκ βρέθηκαν στο PAOK Sports Arena για το παιχνίδι

* Χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι δεν είχε καθόλου για τον ΠΑΟΚ ο τραυματίας, Σταύρος Σχίζας

Διαιτητές: Κοζλόφσκις (Λετονία), Μάρισιτς (Σερβία), Φούσκα (Σλοβακία)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 10 (3), Μορέιρα 8, Χρυσικόπουλος 8 (1), Κόνιαρης 12 (3), Αθηναίου 16 (3), Τέπιτς 10 (2), Μαργαρίτης 9 (1), Ζάρας 2, Χάτσερ, Γκάρετ 8, Γκος 9 (1)

ΦΡΙΜΠΟΥΡΓΚ (Πέταρ Αλεκσιτς ): Τζάουνιν 5 (1), Στέινμαν 5, Γκράβετ 6, Μάντγιαν, Γιούρκοβιτς Τ. 3 (1), Τουρέ 15, Γουότς 13 (1), Μαντιάμπα , Ρόμπερσον 2, Γουίλιαμσον 7, Τίμπερλεικ 3, Γιούρκοβιτς Ν. 2,)

Ικανοποιημένος ο Παπαθεοδώρου

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη επί της Φρίμπουργκ, για την 6η αγωνιστική του Champions League, τονίζοντας πως στόχος της ομάδας είναι να «Παίζει σε υψηλό επίπεδο», τόνισε πως είναι, με την ολοκλήρωση της αποψινής, εντός έδρας, μάχης του ΠΑΟΚ με τους Ελβετούς, ο Ηλίας Παπαθεοεδώρου. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» εξήγησε, ακόμη, πως το επεισόδιο που έγινε, με το τέλος της τρίτης περιόδου στον πάγκο της ομάδας, ανάμεσα στο Λίνο Χρυσικόπουλο και τον Γιάνικ Μορέιρα «Θεωρείται λήξαν».

«Ηταν η τρίτη νίκη μας , στη σειρά, στην Ευρώοη, παίξαμε καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου, είμαι χαρούμενος για αυτό το αποτέλεσμα. Κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει στο 4ο λεπτό (σ.σ. όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 14-0). Θέλαμε από την αρχή του αγώνα να δείξουμε τη διάθεσή μας, μπορεί ο αντίπαλος να προέρχεται από πρωτάθλημα χωρίς μπασκετική παράδοση, ήταν ως τώρα, όμως, ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι του. Στόχος είναι να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, για να μπορέσουμε να “χτίσουμε” την καινούργια μας ομάδα, με βάσει το… όπλο που έχουμε φέτος από τη διοίκηση, το μεγάλο ρόστερ», ανέφερε, αρχικά, ο Παπαθεοδώρου.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολος ο όμιλός μας, η ποιότητα των ομάδων είναι υψηλή. Η Ναντέρ κέρδισε, για την αγωνιστική, στη Βενέτσια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Θα χρειαστούμε παραπάνω νίκες, από ότι πέρυσι, για να προκριθούμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά, όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω σε στέρεες βάσεις για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για την λεκτική αντιπαράθεση του Χρυσικόπουλου με τον Μορέιρα, είπε: «Συνέβη, ό,τι έγινε θα το χειριστούμε με τον τρόπο που είναι κατάλληλος για το μέγεθος του ΠΑΟΚ. Ο χώρος των αποδυτηρίων είναι ιερός, ακόμη και για μας τους προπονητές. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι αντιδράσεις πρέπει να είναι ελεγχόμενες. Σε ένα μεγάλο ρόστερ συμβαίνουν αυτά, θα το προσπεράσουμε και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Ο Φιλ Γκος, εκπροσωπώντας τους καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, δήλωσε:

«Δείξαμε συνέπεια στην άμυνά μας απόψε. Οταν μπορούμε να παίξουμε καλή άμυνα, έχουμε καλούς και εύκολους πόντους στο τρανζίσιον. Είμαι χαρούμενους, γιατί έχουμε “δέσει” καλύτερα σαν ομάδα και παίζουμε καλύτερα άμυνα. Είναι η τρίτη μας νίκη στη σειρά στο Champions League, ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, βάζουμε τις βάσεις γι’ αυτό. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση. Εχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε άμυνα, όπως το κάναμε σήμερα, μπορούμε να ανταγωνιστούμε απέναντι στον οποιονδήποτε. Η συνέπεια είναι στόχος για κάθε ομάδα, το να παίζει το ίδιο εντός και εκτός έδρας. Ολα είναι στο μυαλό, όσο είμαστε πνευματικά έτοιμοι και παλεύουμε ο ένας για τον άλλον, θα είμαστε σε θέση να έχουμε επιτυχίες. Είμαστε 13-14 που είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».

Ο Αμερικανός γκαρντ προσπάθησε (και τα κατάφερε), να λειτουργήσει… πυροσβεστικά στο συμβάν ανάμεσα στον Χρυσικόπουλο και τον Μορέιρα. Σχολίασε σχετικά: «Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό που έγινε μεταξύ των παικτών, της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Είδατε ό,τι είδατε, συμβαίνουν αυτά, δυστυχώς έγινε μπροστά σας και στον κόσμο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
14/11/2018 21:07

Νίκη γοήτρου για τον Άρη με 86-61 την Ντνίπρο στο Αλεξάνδρειο: Χωρίς ελπίδα πρόκρισης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: