Πεδίο μάχης για το άνοιγμα λογαριασμών Σημίτη: Μετωπική στήριξη από Φώφη και στελέχη




Δεν μας αγγίζετε, είπε απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην έρευνα λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον πρωθυπουργό να απαντά πως η στρατηγική που ακολουθεί , θα οδηγήσει σε στρατηγική ήττα, ενώ ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

  • “Η δικαιοσύνη φθάνει και στον Σημίτη τώρα θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Βουλή για το θέμα.

Σε έντονο ύφος, η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε:

  • «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοί. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας.
    Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε.Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Επιταχύνετε την στρατηγική ήττα της παραταξής σας, είπε ο Τσίπρας

«Φοβάμαι ότι εάν συνεχίζετε να έχετε ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ενισχύετε τη στρατηγική νίκη της ΝΔ» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην τοποθέτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως με αυτό τον στόχο «επιταχύνετε τη στρατηγική ήττα της παράταξης σας».

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες έρευνες της Δικαιοσύνης αλλά και τις καταδικαστικές αποφάσεις σε πρόσωπα όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Τάσος Μαντέλης αλλά και ο Γιάννος Παπαντωνίου, λέγοντας απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά:

  • «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε πολιτική ευθύνη ως παράταξη» – για να προσθέσει πάντως πως δεν υπονοεί συλλογική ευθύνη της παράταξης από την εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων.
  • «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν αισθάνεστε την ανάγκη – ενώ μας κατηγορείτε για αδίστακτους – να ζητήσετε μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τον κόσμο που σας ψηφίζει» είπε ο πρωθυπουργός.

Είστε κλαδική διαρρηκτών είπε ο Πάνος ΚΑμμένος

«Η κ. Γεννηματά η ίδια, αντί να λέει ότι νομοθετούσε κατά εκείνων που βρίσκονται σήμερα στον Κορυδαλλό, να της θυμίσω ότι ήταν αυτή που προέτρεπε – η ίδια προσωπικά και η κοινοβουλευτική της ομάδα – τον πρόεδρο της επιτροπής, να πει ότι οι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν κινητά τηλέφωνα!” είπε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του.

Αυτοί είναι οι συνεργοί των εγκλείστων σήμερα στον Κορυδαλλό και εκείνων οι οποίοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη! Τις απάτες και τις κλοπές του ΠΑΣΟΚ δεν θα τις ξεχάσει ποτέ ο ελληνικός λαός!» είπε επίσης ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

  • «Τώρα η Δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη. Θα δούμε λοιπόν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος! Είστε εσείς που εκπροσωπείτε αυτούς, με την κλαδική διαρρηκτών της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όχι εμείς ακροδεξιοί εταίροι».

Εκτίθενται και εκθέτουν την δικαιοσύνη, όσοι αμαυρώνουν τον Σημίτη, λέει ο Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο κλίμα, μέσα στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εκκινεί τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος:

  •  «Σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής, υποτίθεται, αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή, κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας. Ματαιοπονούν! Αλλά εκτίθενται και εκθέτουν τη δικαιοσύνη».

Προαγγελθείσα επιχείρηση δίωξης, λέει ο Σημίτης

Για συκοφαντίες έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, μέσω ανακοίνωσης από το Ίδρυμα Σημίτη και δήλωσε ότι θα απαντήσει κατάλληλα όταν διαπιστωθεί ποιός κρύβεται πίσω από αυτό που ίδιος αποκαλεί σκευωρία. «Δεν έχω τίποτα να κρύψω» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης αναφορικά με το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων, «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω”.

Η εμπλοκή Σημίτη και το άνοιγμα λογαριασμών

Να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του,καθώς και δύο μελών της κυβέρνησης του το 2003, ζητά η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών το 2003, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Η κίνηση της Αρχής, που ανέδειξε με δημοσίευμα της η εφημερίδα “Τα Νέα”, είχε αφορμή την κατάθεση του Γάλλου Μισέλ Ζοσράν, στελέχους της εταιρείας Thales που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών στην οποία υπάρχουν αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εμπλοκή Σημίτη της συζύγου και του αδελφού του σε έρευνα: Ζητήθηκε άνοιγμα λογαριασμών τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: