Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Λίμπερμαν: Εκτός κυβέρνησης για την εκεχειρία στη Γάζα




Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν ανακοίνωσε την παραίτησή του μία ημέρα μετά την συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας με την μεσολάβηση της Αιγύπτου, εκεχειρία προς την οποία διαφώνησε, και πρόσθεσε ότι το κόμμα του εγκαταλείπει τον κυβερνητικό συνασπισμό, αφήνοντας τον πρωθυπουργό Νετανιάχου με ισχνή πλειοψηφία στην Βουλή.

Ο υπερεθνικιστής υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου κατήγγειλε την συμφωνία ως «παράδοση στην τρομοκρατία» και ζήτησε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Το κράτος αγοράζει βραχυπρόθεσμη ησυχία με τίμημα σημαντικό μακροπρόθεσμο κόστος για την εθνική ασφάλεια», κατήγγειλε ο Λίμπερμαν.

Λίγη ώρα πριν ο ισραηλινός πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας απέναντι στις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε από μέλη της κυβέρνησής του.

«Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το κοινό δεν μπορεί πάντα να συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων ουσιαστικών για την ασφάλεια της χώρας και σε υπολογισμούς που πρέπει να παραμείνουν μυστικοί από τον εχθρό…Οι εχθροί μας μάς παρακάλεσαν να δεχθούμε εκεχειρία και γνωρίζουν πολύ καλά για ποιον λόγο το έκαναν», δήλωσε ο Νετανιάχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
14/11/2018 13:26

Με την μεσολάβηση της Αιγύπτου, Χαμάς και οργανώσεις στην Γάζα ανακοίνωσαν εκεχειρία με το Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: