Πάλι απειλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Κύπρο στην ΑΟΖ της, ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Νέες απειλές εκτόξευσε το πρωί της Κυριακης ο Ταγιπ Ερντογαν οπου παρουσία των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο που θα αποκλείει την  Τουρκία και την (παράνομη) «ΤΔΒΚ»…

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, ο τούρκος προεδρος μιλώντας στην τελετή ένταξης στον Πολεμικό Ναυτικό μιας ακόμη κορβέτας στράφηκε και παλι προς την Ελλάδα και στην Κυπρο, μιλώντας και για εκβιασμό εναντίον της κατοχικής δύναμης. Τόνισε συγκεκριμένα:

«Εκείνοι που νόμιζαν ότι μπορούν να παρακάμψουν την Τουρκία στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισαν να καταλαβαίνουν το λάθος τους…Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις εναντιον δικαιωμάτων και εδαφών άλλων χωρών. Αλλά αυτά που ζήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και  στο Αιγαίο ανέδειξαν την ανάγκη να είναι ισχυρη η Τουρκία και να είναι  δυνατό το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες αποδυνάμωσης της θάλασσιας ισχύος της Τουρκίας»..

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι όσοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα αντίθετα με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα “τεράστιο” λάθος.

“Δεν έχουμε μάτια για τα δικαιώματα, τους νόμους και τα εδάφη των άλλων χωρών, αλλά προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδελφών μας”, πρόσθεσε, εννοώντας τους Τουρκοκύπριους.

Το γεωτρύπανο της Exxon Mobil εισήλθε στη Μεσόγειο: Συσσώρευση στόλων στην κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: