Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: Βάρος στο ποιοτικό περιεχόμενο και την ενημέρωση , θέλει ο Κρέτσος




Mε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να πέσει όλο το βάρος στο ποιοτικό περιεχόμενο:

«Η παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ εορτάζεται φέτος για 22η χρονιά. Λιγότερα χρόνια από όσα χρειάστηκαν για ν’ αποκτήσει η χώρα μας νομίμως λειτουργούντα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να ρίξουμε όλο το βάρος στο περιεχόμενο, το ποιοτικό περιεχόμενο, όπως είναι και η θεματική της φετινής παγκόσμιας ημέρας. Για “την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, την έμπνευση και την εκπαίδευση”», επισημαίνει ο αρμόδιος υφυπουργός και προσθέτει:

«Το περασμένο καλοκαίρι, 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αποδεικνύοντας ότι η τηλεόραση παραμένει από τη μία ο βασιλιάς του περιεχομένου και από την άλλη το πιο δημοφιλές και λαϊκό μέσο.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση οφείλει –και το πράττει- να δείχνει το δρόμο, όχι μόνο στις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και στο περιεχόμενο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην προστασία των παιδιών, στην ισοτιμία των φύλων», υπογραμμίζει ο Λ. Κρέτσος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
21/11/2018 11:47

Φτωχότερη η δημοσιογραφία: Έφυγε από την ζωή ο Στάμος Ζούλας σε ηλικία 81 ετών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: