Όταν ένας πρωτοκλασάτος υπουργός προσπαθεί να κρύψει τις χειροπέδες: Η ντροπή του Γιάννου




Του Δρ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ

Πάντα συμφωνούσα με αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν αρκεί μόνο να οδηγούνται οι κλέφτες στη φυλακή, αλλά απαραιτήτως πρέπει να επιστρέφονται και τα κλοπιμαία.

Πριν λίγες μέρες, όμως, καθώς έβλεπα στην τηλεόραση τον μέχρι πριν από μερικά χρόνια «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας και επικεφαλή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κραταιό υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και εμβληματική προσωπικότητα του σημιτικού εκσυγχρονισμού, να προσπαθεί να κρύψει τις χειροπέδες που του φόρεσαν οι αστυνομικοί, άρχισα να κάνω δεύτερες σκέψεις. Αυτή η ντροπή σκέφθηκα, δεν ξεπλένεται ούτε με όλες του κόσμου τις θάλασσες.

  • Στον ίδιο δρόμο του ξεπεσμού περπάτησε με προορισμό τα κάτεργα της φυλακής, πριν μερικά χρόνια, και ένας άλλος υπουργός του ΠΑΣΟΚ (που έγινε ΚΑΣΟΚ), ο ζεν πρεμιέ  Άκης Τσοχατζόπουλος, που διετέλεσε κι αυτός υπουργός Άμυνας, χωρίς να υπηρετήσει στρατιωτική θητεία. Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου, παριστάνουν ακόμη τις αθώες περιστερές, αμφισβητώντας, όλες τις κατηγορίες για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος (οι ξένες τράπεζες είναι γεμάτες με τα κλεμμένα τους) και τις τεράστιες ευθύνες που τους αποδίδονται για ενέργειες που έβλαψαν ανεπανόρθωτα τη χώρα! Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλος, δύο πρώην «σοσιαλιστές» υπουργοί που για χρόνια μας παραμύθιαζαν πως θα έβαζαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, αποδείχθηκαν χειρότεροι των κοτζαμπάσηδων, φέρνοντας στην Ελλάδα μόνο συμφορές….

Χωρίς δεύτερη κουβέντα δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταισχύνη για δύο πρώην υπουργούς και μάλιστα στα πιο νευραλγικά υπουργεία της  Άμυνας και των Οικονομικών (!) να προσπαθούν να κρύψουν τις χειροπέδες που τους πέρασαν! Δυο άνθρωποι που ενώπιον τους υποκλίθηκε ότι πιο εκλεκτό έχει να παρουσιάσει το έθνος, ο στρατός του, να οδηγούνται στα μπουντρούμια της φυλακής, μαζί με τις συζύγους τους  σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση από την τηλεόραση! Μπροστά λοιπόν σε αυτήν τη δημόσια διαπόμπευση, καμία αξία δεν έχουν τα εκατομμύρια που έκλεψαν Τσοχατζόπουλος και Παπαντωνίου κι άλλοι πολλοί σεσημασμένοι καταχραστές της εξουσίας και του δημόσιου χρήματος.

Αλλά γιατί απορούμε αλήθεια! Χωριό που φαίνεται… λέει ο θυμόσοφος λαός μας! Έπρεπε να είναι κανείς ηλίθιος για να μην αντιληφθεί πόσοι ρηχοί.. πόσο άδειοι τενεκέδες είναι και ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος… Δύο πρώην υπουργοί, στην κορυφή της ιεραρχίας του κομματικού οπλοστασίου του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστοί για την έπαρση τους, με ένα υπερφίαλο και αρρωστημένο εγωισμό, επιδειξιομανείς (βασιλικό γάμο με την Βίκυ στο Παρίσι έκανε ο Άκης) με ευδιάκριτες τάσεις εύκολου πλουτισμού πάντα μακριά από την κοινωνία των πολιτών.

  • Αυτοί οι άδειοι τενεκέδες που μαζί με άλλους πολλούς ξεγάνωτους τενεκέδες, διέλυσαν τα πάντα σπρώχνοντας την Ελλάδα στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων και στους δύσβατους δρόμους μιας άγριας λιτότητας.

Ο Άκης μάλιστα παρά τρίχα να γίνει και πρωθυπουργός στη θέση του «βομβιστή» και του «ευχαριστώ τους Αμερικάνους» Σημίτη, του Σημίτη που έδωσε τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία με τις οικονομικές αλχημείες του!  Αυτό είναι δυστυχώς το πολιτικό μας οπλοστάσιο (λιγοστές λαμπρές εξαιρέσεις σίγουρα υπάρχουν)!

  • Σαν τον χαζοχαρούμενο Μιχάλη Λιάπη (διετέλεσε και υπουργός πολιτισμού!) που κυκλοφορούσε το πανάκριβο αυτοκίνητο του με πλαστές πινακίδες!!
  • Σαν τον Κίμωνα Κουλούρη (κάποιοι τον κατηγόρησαν για υμνητή της χούντας) που ήθελε να δείρει τον τροχονόμο που τόλμησε να τον καταγγείλει επειδή παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη.

Σαν κάποιους άλλους παλαιότερα που για να γίνουν πρωθυπουργοί (αρχές της δεκαετίας του ΄60), προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν δένδρα και πεθαμένοι! Και τους ονομάσαμε και εθνάρχες! Και δημιουργήθηκαν και ιδρύματα στη χάρη τους, για να διδάσκουν όπως βολεύει την ιστορία τους!

Είναι όλοι αυτοί (ελίτ του νεοελληνικού κράτους) για τους οποίος ο νομπελίστας ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης έγραψε: «…τους γνώρισα καλά και τους βρήκα όλους χαλασμένους».

  • Και ο Άγιος και μέγιστος των νεοελληνικών γραμμάτων, ο Παπαδιαμάντης, λέει στο χρονογράφημα του στην εφημερίδα «Ακρόπολις», τις 23 Απριλίου 1892: «Αι εκλογαί , αυτή η μόνη επί εβδομήντα έτη ασχολία μας, αφότου δηλαδή μετηλλάξαμεν τυράννους, τους οποίους διά των εκλογών φανταζόμεθα ότι θα αντικαθιστώμεν τάχα συχνότερον, όπως μη αποδειχθή ψευδές το δημώδες. «’Άλλαξε ο Μανωλιιός κι΄ έβαλε τα ρούχα του αλλοιώς».

Υστερόγραφο: Ο γιος του Γιάννου, που ευελπιστεί να κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία στη Μαγνησία, προβάλλει το (βαρύ) Καρτάλης από τη μητέρα για να προσελκύσει ψηφοφόρους! (Δημοκρατία 14.05.2017). Φαίνεται, όμως, ότι η φυλάκιση του πατέρα του, του τα χάλασε!! Πρόβατα ξυπνάτε……

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Αναπλ. καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού – a.[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Η απελευθέρωση είναι χειρότερη από την κατοχή: Ο ομόθρησκος Πούτιν κοιτά το πορτοφόλι του…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: