Οι πολιτικοί μας ανταγωνίζονται ποιος θα “προσφέρει” περισσότερα στην Τουρκία…




Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Νομίζω ότι το φαινόμενο είναι μόνο κυπριακό… Άντε και ολίγο ελληνικό. Οι πολιτικοί του τόπου, ανταγωνίζονται και συναγωνίζονται ποιος απ’ όλους θα προσφέρει περισσότερα οφέλη στην Τουρκία, για να πειστεί ο Σουλτάνος Ερντογάν να …δεχθεί τη λύση που ο ίδιος επιθυμεί. Δεν έχει ξαναγίνει σε καμία άλλη χώρα…

  • Στην Κύπρο του παραδίδουν τον στρατηγικό έλεγχο του νησιού, στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι της αθηναϊκής ελίτ είναι τόσο γαλαντόμοι που σου λένε πως έχουμε χιλιάδες νησιά και βραχονησίδες, τι κοστίζει να δώσουμε μερικά στην Τουρκία για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχό…

Ποια άλλης χώρας, εκτός της Κύπρου, το πολιτικό προσωπικό, που στην πλειοψηφία του είναι και διεφθαρμένο, εργάζεται για να καταργηθεί το κράτος και να δημιουργηθεί ένα άλλο ερμαφρόδιτο, το οποίο θα ελέγχεται από την κατοχική δύναμη, η οποία με τη δύναμη των όπλων το έχει χωρίσει στα δύο. Η Τουρκία, ως γνωστόν, σχεδίασε τα πράγματα με τρόπο, που διοικεί και τα κατεχόμενα εδάφη και με τη λύση θα ελέγχει και τις σημερινές ελεύθερες περιοχές. Έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, και ούτε οι διζωνικοί πολιτικοί του δεξιού ΔΗΣΥ και του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ, μπορούν να τα αμφισβητήσουν.

Λοιπόν, και για να βάζουμε τα πράγματα σε μία σειρά:

  • Αυτή την περίοδο συζητούνται διάφορα σενάρια για τη λύση του Κυπριακού. Και κανένα από αυτά δεν προβλέπει την πλήρη, την πραγματική επανένωση της νήσου.
  • Ο Πρόεδρος της Κύπρου και οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, έχουν στερέψει από ιδέες. Διότι αν οι προτάσεις τους είναι η διχοτόμηση, τα δύο κράτη, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό, η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, και η χαλαρή ομοσπονδία, που στην ουσία είναι συνομοσπονδία, οι άνθρωποι δεν έχουν υπόθεση. Θα πάνε στο δικαστήριο της Ιστορίας, το οποίο στην πλάκα του θα αποφασίσει τη «θανατική ποινή».

Πάμε παρακάτω:

  • Η Κύπρος είναι μέλος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, είναι μέλος και της υδροκέφαλης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μία χώρα που πέρασε μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και στάθηκε στα πόδια της. Πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα αλλάξει εντελώς η οικονομία της και θα επανέλθει στις παλιές καλές εποχές. Είναι ένα κράτος, που αν και μικρό άντεξε μία 44χρονη απάνθρωπη τουρκική κατοχή.

Τα χρόνια που πέρασαν από την εισβολή, ο πολιτικός κόσμος φρόντισε να «μαλθακέψει» τους πολίτες και να τους γεμίσει με ηττοπάθεια, η οποία τους οδηγεί να αποδέχονται καταστάσεις, που αμφισβητούν την ύπαρξη του ελληνικού στοιχείου στην Κύπρο. Διότι οι λύσεις που συζητούνται εκεί οδηγούν: Στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Είναι ένα γεγονός, είναι μία πραγματικότητα, είναι όλη η αλήθεια. Γνωρίζουμε τα σχέδια, τις επιδιώξεις, τέλος πάντων των Τούρκων. Δυστυχώς για εμάς, και για όσο τους το επιτρέπουν οι συνθήκες, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Κύπρο.

  • Εκτός εάν γίνει ένα θαύμα, λένε όσοι επιθυμούν «άρπα-κόλλα» λύσεις.
  • Εκτός εάν οι συνθήκες για την Τουρκία αλλάξουν στην γειτονιά της, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι πραγματοποιήσιμο. Οι Κούρδοι στο Ιράκ πληρώνουν ακόμα το «λάθος» της ανεξαρτησίας,  οι Κούρδοι στη Συρία διεξαγάγουν δύο πολέμους, και οι Κούρδοι μέσα στην Τουρκία είναι αντιμέτωποι με ένα συνεχή καταστρεπτικό πόλεμο.

Με τα παραπάνω δεδομένα, η κακή λύση θα είναι αυτοκτονία για τον ελληνικό πληθυσμό. Και κακή λύση είναι η διχοτόμηση, τα δύο κράτη και η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Για να φανταστείτε, στο μυαλό των ανθρώπων που σκέφτονται όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πλειοψηφία των στελεχών στον ΔΗΣΥ, τα δύο κράτη και η διχοτόμηση είναι και καλύτερες λύσεις από τη διζωνική. Διότι, σου λένε, έτσι κρατάμε και ένα κομμάτι της Κύπρου καθαρά ελληνικό. Ενώ με τη διζωνική, χάνονται όλα και το νησί θα βρεθεί υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Οι Ακελικοί, σκέφτονται ανάποδα. Προτιμούν τη διζωνική και απορρίπτουν τη διχοτόμηση και τα δύο κράτη. Καλά αυτών είναι άβυσσος η ψυχή τους. Μην ξεχνάτε ότι σαν κόμμα υποστήριξαν και τον Στάλιν. Δεν έχουν κουκούτσι μυαλό. Βρίσκονται σε συνεχή άρνηση. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι χρεωκόπησε η πολιτική της διζωνικής. Δεν λένε πως είναι η ευκαιρία της ζωής τους και πρέπει να την αδράξουν, και να πετάξουν από πάνω τους το μίασμα, ότι υποστηρίζουν τη λύση που σκαρφίστηκε ο πολυμήχανος Χένρι Κίσιγκερ. Διότι αυτός είναι ο πραγματικός πατέρας της διζωνικής.

  • Βεβαίως, όλοι οι παραπάνω νομίζουν πως έχουν το αλάθητο του Πάπα της Ρώμης. Πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν το λαό, και είναι και μαλαγάνες, διότι θεωρούν υποστήριξη το γεγονός ότι οι πολίτες της Κύπρου ψηφίζουν στις εκλογές κομματικά. Και ψηφίζουν κομματικά διότι τους φανατίζουν οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, οι οποίες συντονίζονται και συνεργάζονται για να διεγείρουν τα πιο κακά αισθήματα των οπαδών τους. Η κατάσταση των δύο κομμάτων χρειάζεται ψυχίατρο. Και η Ουάσιγκτον, και η Μόσχα, έχουν πολλούς…

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων, ξέχασαν το μάθημα (και το πάθημα) του 2004, όταν ο λαός τους τράβηξε ένα μπάτσο, που τους ζάλισε και γύριζαν γύρω από τον εαυτό τους όπως τους Δερβίσηδες. Το ίδιο θα τους κάνει και στο επόμενο δημοψήφισμα.

  • Με την ευκαιρία, μελέτησα τη δημοσκόπηση της καλής εφημερίδας, της Καθημερινής, αλλά να μου επιτρέψουν οι φίλοι διευθυντές, και της Λευκωσίας και της Αθήνας, να διαφωνήσω με τα ευρήματα της έρευνας τους. Διότι αν τεθεί σε δημοψήφισμα η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, θα την ψηφίσει μόνο ο …Κίσιγκερ, που στοιχηματίζω ότι δεν θυμάται τους λόγους για τους οποίους την επέβαλε στον Μακάριο και στους υπόλοιπους πολιτικούς της Κύπρου. Οι οποίοι λόγοι, είναι ο εξής ένας, επειδή συνέφερε στην Τουρκία και κάλυπτε τους στρατηγικούς της σχεδιασμούς.

Έτσι έχουν, λοιπόν, τα πράγματα. Η ανικανότητα των πολιτικών μας, αναγκάζει τους πολίτες να βρεθούν ενώπιον ενός απατηλού διλήμματος: Διχοτόμηση ή δύο κράτη ή διζωνική. Δεν τους δίνουν καν την επιλογή «να δούμε μέχρι παρακάτω». Δεν τους επιτρέπουν καν να πουν τη γνώμη τους. Οι πολίτες είναι αρνιά και οι πολιτικοί οι τσοπάνηδες, πιστεύουν. Όμως, δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Στο εθνικό θέμα, ο λαός τους φτύνει και αυτοί νομίζουν πως βρέχει…

  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη στην αμερικανική πρωτεύουσα. Και προσωπική του επιτυχία οι συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, στις αρχές Δεκεμβρίου, πληροφόρησαν την Ομογένεια οι κυπριακές οργανώσεις. Καταπληκτικά. Θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι οι ομογενείς τις θέσεις του. Την προηγούμενη φορά, επί προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε επισκεφθεί και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Σε εκείνη την επίσκεψη, ο κ. Άνδρος Κυπριανού είχε πει στους Αμερικανούς ότι απορρίπτει την ένταξη της «νέας Κύπρου» στο ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ! Τώρα, που η πρόταση μπήκε ξανά στο τραπέζι, ποιος την απέρριψε πρώτος νομίζετε, πριν και από το ΑΚΕΛ. Μα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου… Ποιος άλλος;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Οι προδοσίες των διανοουμένων ή η «ομάδα που έγλειψε το μελάνι»: Συμβάδισαν, επωφελήθηκαν…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: