Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης, να επικρατήσουν των λαϊκιστών, λέει ο Στυλιανίδης




Το ΕΛΚ και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να επικρατήσουν έναντι των ευρωσκεπτικιστών και των λαϊκιστών στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές, ανέφερε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΕΛΚ, ο επίτροπος της ΕΕ, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστάθηκε στην οικονομική και προσφυγική κρίση, σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι τα μεγάλα κύματα είναι μπροστά μας: «Το πρώτο είναι το Brexit και το δεύτερο οι ευρωπαϊκές εκλογές. Είναι πολύ σημαντικό. Ας μην ξεχνάμε: η ΕΕ είναι το πιο επιτυχημένο πολυμερές πρότζεκτ στην ιστορία. Γιατί; Γιατί τολμήσαμε. Τολμήσαμε να εμπλακούμε. Μεταξύ μας και με τον κόσμο. Τολμήσαμε να συμφιλιωθούμε και να συμβιβαστούμε. Τολμήσαμε να καινοτομήσουμε. Να επηρεάσουμε. Να προσελκύσουμε. Και γι ‘αυτό παραμένουμε παγκόσμιος ηγέτης».

Αναφερόμενος στις προσεχείς εκλογές ανέφερε: «Αυτές οι εκλογές αποτελούν δοκιμασία για τη δημοκρατική νομιμότητα. Όλοι έχουμε την ευθύνη – ειδικά εσείς, οι νέοι της Ευρώπης – να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για τους κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους και τις αξίες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συζήτηση προ ημερησίας διάταξης για το μεταναστευτικό

03/11/2018 21:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ Σπ. Γκουτζάνης
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: