Ο Τραμπ σκέφτεται τη “φυγή” του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ για να ηρεμήσει ο Ερντογάν με τη Σ. Αραβία!




Η κυβέρνηση του προέδρου Ντοναλντ Τραμπ αναζητά τρόπους για να φύγει ο εξόριστος Τούρκος Ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να κατευνάσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου να εξετάσουν τους νόμιμους τρόπους για να φύγει ο Γκιουλέν από τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να πείσουν τον Ερντογάν να μειώσει την πίεση στη σαουδαραβική κυβέρνηση για το θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με το NBC, έχουν εκδοθεί οδηγίες τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και στο FBI για να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση της Τουρκίας εναντίον του Γκιουλέν, καθώς και μια αίτηση αναζήτησης πληροφοριών προς το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για το νομικό καθεστώς του Ιμάμη.

Οι αξιωματούχοι που έλαβαν τις εντολές φαίνεται ότι αρνήθηκαν να τις εκτελέσουν, όταν αντιλήφθηκαν τη σύνδεση της υπόθεσης του Γκιουλέν με τη δολοφονία του Κασόγκι.

Καταδίκη σε θάνατο για πέντε από τους 11 που κατηγορεί η Σαουδική Αραβία για την δολοφονία Κασόγκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: