Ο Ταγίπ τιμώρησε δημοσιογράφο με δύο χρόνια φυλακή γιατί τον αποκάλεσε δικτάτορα




Ένα τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και πέντε μηνών με αναστολή έναν δημοσιογράφο για προσβολή στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο Χουσνού Μαχαλί, εξέχων δημοσιογράφος που διατηρεί στήλη στην εφημερίδα Σοζτσού, που τάσσεται υπέρ της αντιπολίτευσης, δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή εξαιτίας του χρόνου που ήδη έχει εκτίσει προφυλακισμένος καθώς επίσης εκκρεμεί και η έφεση για την απόφαση.

Το δικαστήριο επίσης επέβαλε στον Μαχαλί ποινή φυλάκισης ενός έτους και οχτώ μηνών με αναστολή, για προσβολή κρατικών αξιωματούχων.

«Ο πελάτης μου καταδικάστηκε εξαιτίας των εκφράσεων που χρησιμοποίησε στη στήλη του, και στα tweets του. Αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται ότι βρίσκονται εντός της ελευθερίας της κριτικής. Θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση», δήλωσε ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Ερτουγκρούλ Αϊντογκάν.

Ο Μαχαλί συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2016 αφού κατηγόρησε την Τουρκία ότι χορηγεί βοήθεια σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία και αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν. Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2017.

«Δεν προσέβαλα τον πρόεδρο. Τον προσφωνούσα πάντα Κύριο Πρόεδρο. Η λέξη ‘δικτάτορας’ δεν είναι μια προσβλητική λέξη. Απαιτώ την αθώωσή μου», είπε στην υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, τονίζοντας ότι ασκούσε τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
08/11/2018 20:29

Να αφήσει τις απειλές και να συζητήσει ως γείτονας κάλεσε την Τουρκία ο Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: