Ο Ρουβίκωνας και το ρεμπέτικο γλέντι του στη Φιλοσοφική: Γιορτάζουν την …επέτειο τους!




Με ρεμπέτικο ρεπερτόριο τα μέλη του «Ρουβίκωνα» θα γλεντήσουν στη Φιλοσοφική για την επέτειο της μιας εβδομάδας από την κατάληψη. Συγκεκριμένα, τα μέλη της …”Αναρχικής Συλλογικότητας”, δεν φαίνεται να πτοούνται από τις συνεχείς αντιδράσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών για την κατάληψη στον χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και να γλεντούν … κανονικά και με τον νόμο.

Ενώ αρχικά έκαναν κατάληψη σε μια αίθουσα του κτιρίου της Φιλοσοφικής, τώρα ετοιμάζονται να αρχίσουν και τα γλέντια στην ταράτσα του πανεπιστημίου. Με αφίσες που κυκλοφόρησαν την Δευτέρα και υπογράφει «η φοιτητική παράταξη Ρουβίκωνας» , δηλώνοντας έτσι ότι απέκτησε και φοιτητική παράταξη, ανακοινώνουν ότι ετοιμάζουν μεγάλο ρεμπέτικο γλέντι κι αυτό για να γιορτάσουν τα εγκαίνια του δωματίου που έχουν καταλάβει στο πανεπιστήμιο.

Σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Ρουβίκωνα στο Facebook αναφέρεται «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι…έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας… να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έδωσε την άδεια ο Αλβανός εισαγγελέας για παράδοση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: