Ο Παπαδόπουλος χρησιμοποιούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία για να προσεγγίσει τους Ρώσους




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η ελληνική και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση στενών σχέσεων του Ελληνοαμερικανού Τζόρτζ Παπαδόπουλου, πρώην χαμηλόβαθμου συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, με την Μόσχα, σύμφωνα με το περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε στο Κογκρέσο άνθρωπος που λεει πως βρισκόταν πολύ κοντά στον νεαρό ομογενή την περίοδο από το τέλος του 2016 έως τις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με την επιστολή που βρίσκεται στα χέρια του FBI (και το οποίο σύμφωνα με το περιοδικό Ατλάντικ λαμβάνει πολύ σοβαρά το περιεχόμενο της) και της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, από τις 19 Νοεμβρίου, ο Παπαδόπουλος ισχυριζόταν πως είχε επιχειρηματική συμφωνία με τους Ρώσους η οποία θα απέφερε τεράστια κέρδη τόσο στον ίδιο όσο και στον σημερινό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο συντάκτης της επιστολής, το όνομα του οποίου γνωρίζουν οι Αμερικανοί νομοθέτες που είναι και οι παραλήπτες της επιστολής όσο και το FBI, προτίθεται να κάνει τέστ αλήθειας για την επιβεβαίωση των λεγομένων του.

Αναφέρει επίσης οτι τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν παρών σε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Παπαδόπουλο και τον Πρόεδρο Τραμπ και οτι σύμφωνα με τον νεαρό ομογενή η ηγεσία της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας και της αντίστοιχης ρωσικής έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην συνεργασία του με την Μόσχα. Γίνεται αναφορά και σε συνάντηση του Παπαδόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο συντάκτης της επιστολής αναφέρει οτι αποφάσισε τώρα να μιλήσει στις αρχές για όσα ήξερε διότι «βλέπει πως ο Παπαδόπουλος έχει υιοθετήσει εξαιρετικά επιθετική στάση απέναντι στις ανακριτικές αρχές».

Σημειώνουμε ότι συντάκτης της ιστοσελίδας μας είδε την επιστολή.

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΕΔΩ

Δεν έπιασε το κόλπο του Τζόρτζ Παπαδόπουλου: Στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: