Ο αρμόδιος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια ταυτόχρονα με το γεωτρύπανο στην Κύπρο




Ο Βοηθός υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Φράνσις Φάννον, θα επισκεφθεί την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο και θα βρίσκεται στη Λευκωσία όταν φτάσει στο λιμάνι της Λεμεσού το γεωτρύπανο Stena IceMax της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil.

Ο κ. Φάννον θα πάει στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ, στη Λευκωσία και στο Κάιρο από τις 11 έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην περιοδεία του ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσει ενεργειακή ασφάλεια και περιφερειακή συνεργασία σε ενεργειακά θέματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο βοηθός υπουργός Φάννον θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για να συζητήσει την ενεργειακή ασφάλεια και την περιφερειακή συνεργασία σε θέματα ενέργειας. Το ταξίδι του θα αναδείξει τις οικονομικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα για την ανάπτυξη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σχετικές εξαγωγές και θα ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες για αυξημένη περιφερειακή σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη».

Χριστοδουλίδης: Οι ΗΠΑ στηρίζονται σε Ελλάδα και Κύπρο για την σταθερότητα στην περιοχή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: