Ο Αναστασιάδης ομολόγησε την αποτυχία του στο Κυπριακό, υποστηρίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος




Το ΔΗΚΟ θεωρεί πως σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε, με σημείωμα του στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν απάντησε συγκεκριμένα και ρητά ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη δημοσιογραφική του διάσκεψη.

Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρει πως ο ασαφής όρος της «αποκεντρωμένης ομοσπονδίας» ακόμη δεν έχει επεξηγηθεί και πως ο κ. Αναστασιάδης “ξεκάθαρα ομολόγησε την αποτυχία της πολιτικής που έχει εφαρμοστεί στο κυπριακό τα τελευταία δέκα χρόνια”.

“Σε αυτή τη διαπίστωση συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως, τα αδιέξοδα στο κυπριακό δεν θα επιλυθούν με προτάσεις χειρότερες από τις ήδη υφιστάμενες αρνητικές προτάσεις. Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει πως η λεγόμενη «αποτελεσματική συμμετοχή», (τα ΒΕΤΟ δηλαδή σε κάθε απόφαση) που επιζητεί η τουρκική πλευρά, θα αναιρεθεί με την «αποκεντρωμένη ομοσπονδία»”, αναφέρει.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει ότι το κόμμα του εξακολουθεί να αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ξεκαθαρίσει την πρόταση του για «αποκεντρωμένη ομοσπονδία» και αναμένει επίσης να ακούσει ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει στο κυπριακό για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα.

Απαντά στις ανησυχίες η πρότασή μου, αναιρεί προσχήματα Τουρκίας, λέει ο Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
07/11/2018 12:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: