Το κτίριο του Λευκού Οίκου. Φωτογραφία HellasJournal.Com

Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες για πώληση ιρανικού πετρελαίου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν νέες κυρώσεις σε έξι φυσικά πρόσωπα και τρεις εταιρείες, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες στις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Συρία.

Μεταξύ των εταιρειών είναι δύο ρωσικές εταιρείες, η Global Vision Group και η Promsyrioimport, ενώ στα φυσικά πρόσωπα συμπεριλήφθηκε ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Promsirjoimport, ο Αντρέι Ντογκάγιεφ.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Όπως δήλωσε σε ξεχωριστή τηλεφωνική ενημέρωση η εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν ένα σχήμα πωλήσεων ιρανικού πετρελαίου μέσω ρωσικών εταιρειών στην Συρία, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις αμερικανικές κυρώσεις.

Εκτός από τις δύο ρωσικές εταιρείες και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της μίας εταιρείας, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε δύο υπηκόους του Ιράν, σ` έναν Λιβανέζο, ένα Σύρο και έναν Ιρακινό, καθώς και στην εταιρεία Tadbir Kish edical and Pharmaceutical που έχει την έδρα της στο Ιράν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, η ρωσική εταιρεία Global Vision Group και ο Σύρος υπήκοος Αμέρ Αλσιβίκι, ο οποίος με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Ουάσιγκτον είναι και ο ιδιοκτήτης της εν λόγω επιχείρησης, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του σχήματος πώλησης πετρελαίου στην Συρία, αλλά και εν συνεχεία στην παράδοση χρηματικών ποσών στο τμήμα των ειδικών δυνάμεων “Αλ -Κουντς” που ανήκει στο ιρανικό σώμα “Φρουροί της Επανάστασης”.

Ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας μπορεί να γνώριζε για την δολοφονία Κασόγκι, είπε ο Τραμπ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 20/11/2018 20:59

Be the first to comment on "Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες για πώληση ιρανικού πετρελαίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*