Νέα προβοκάτσια από την Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Προκλήσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου




Σε νέα πρόκληση, τη δεύτερη σε δύο μέρες, προέβη βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέσα στην αίθουσα της ελληνικής βουλής.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν υπήρξαν νεκροί, ισχυρισμός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών από τα υπόλοιπα κόμματα.

«Δεν μπορεί στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να ακούγονται τέτοιες ιστορικές ανακρίβειες από οπαδούς της δικτατορίας», ήταν η αντίδραση του Χρήστου Μαντά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Λαγού αισχρούς και συμπλήρωσε: «Τους νόμους για τους δολοφόνους και εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί αυτά που ακούστηκαν στο ναό της Δημοκρατίας είναι απαράδεκτα και ανεπίτρεπτα…».

Ο Γιάννης Λαγός επιχείρησε να ξαναπάρει το λόγο, αλλά ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης από το ΚΚΕ του έκλεισε το μικρόφωνο κατηγορώντας τον για παραχάραξη της ιστορίας. «Παραχαράσσετε την ιστορία… Τι να μας πείτε; Ότι είστε νοσταλγοί της χούντας, όπως ακούστηκε; Ύμνοι στη χούντα και το φασισμό δεν δεχόμαστε…», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης
15/11/2018 19:53

Με την φανέλλα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο Αλέξης στο instagram: Καμία ανοχή στον ρατσισμό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: