Να αφήσει τις απειλές και να συζητήσει ως γείτονας κάλεσε την Τουρκία ο Τσίπρας




Το μήνυμα ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανακόψει την επιθετικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και να βρεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών για την διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας, χωρίς η Ελλάδα να δεσμεύεται για το πότε θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξη στον Alpha.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε ότι η Ελλα δεν εκβιάζει αλλά ούτε και εκβιάζεται, ενώ ξεκαθάρισε πως η εξωτερική πολιτική έχει συνέχεια και δεν παγώνει το θέμα της διευθέτησης της αιγιαλίτιδας ζώνης τόσο στο Ιόνιο και την Αδριατική, όσο και στο Αιγαίο και πως προετοιμάζεται η επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από πρόσκληση του κ. Ερντογάν, αλλά δεν έχει κλειστεί ακόμα η ημερομηνία.

Κάλεσε την Τουρκία να εγκαταλείψει την τακτική “του σκατζόχοιρου” και να προχωρήσει σε διάλογο με σεβασμό στην διεθνή νομιμότητα, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ τόνισε πως τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κύπρου, ανήκουν στον λαό του νησιού (ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους).

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή:

“Η Συμφωνία θα περάσει για έναν λόγο. Γιατί και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα προβλήματα, αυτή η Συμφωνία ωφελεί τη χώρα και ιδίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε.

Έχουμε αφήσει πίσω την κουλτούρα της αδράνειας στην εξωτερκή πολιτική, είπε ο πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης έγινε με “άτσαλο τρόπο” στη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς θα έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα τα κόμματα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως αλλάζει την τακτική, όχι τη στρατηγική, γι αυτό θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κομμάτων και δεν θα γίνει η επέκταση με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά με ψηφοφορία στη Βουλή και τα κόμματα θα κληθούν να πάρουν θέση.

Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
08/11/2018 20:11

Τσίπρας: Από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας η επιδότηση για πληρωμή κληρικών (live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: