Με τον Εθνικό Ύμνο ο αποχαιρετισμός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στη Βόρεια Ήπειρο




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο εκατοντάδες Έλληνες πολίτες αλλά και κάτοικοι της Βορείας Ηπείρου αποχαιρέτισαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας.

Λίγη ώρα νωρίτερα και καθώς το φέρετρο με τη σορό του Έλληνα ομογενή έβγαινε από τη μικρή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο κοιμητήριο του χωριού Βουλιαράτες, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από χθες το βράδυ για να συμπαρασταθεί στο πένθος της οικογένειας, ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας “Αθάνατος”.

Η προσέλευση εκατοντάδων Ελλήνων στο χωριό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, είχε ξεκινήσει από τα ξημερώματα, όταν πούλμαν από όλη την Ελλάδα αλλα και Ι.Χ έφταναν στη μεθόριο με την Αλβανία. Οι αλβανικές Αρχές είχαν αναπτύξει ήδη ισχυρή δύναμη που πραγματοποιούσε εξονυχιστικούς ελέγχους με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για ακραία φαινόμενα.

Πηγές αναφέρουν πως σε δύο πούλμαν αλλά και σε δύο Έλληνες υπηκόους μεμονωμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα επειδή τα μεν πούλμαν είχαν διάφορα σύμβολα που “δεν άρεσαν” στους Αλβανούς συνοριοφύλακες, ενώ οι δύο πολίτες είχαν μπλούζα και τατουάζ με προκλητικό περιεχόμενο.

Η παρουσία της αλβανικής αστυνομίας πάντως ήταν διακριτική καθώς οι δυνάμεις της βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από το χωριό. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάτοικοι του χωριού έστησαν ελληνικές σημαίες στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ενώ με πέτρες έγραψαν τη λέξη ήρωας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: