Καταγγέλλουν τον Γιάννο Παπαντωνίου για το σκάνδαλο C4i: Απαντά με προσφυγή στη Δικαιοσύνη




«Θα ασκήσω όλες τις ένδικες δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου» αναφέρει ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με αφορμή την αποστολή της δικογραφίας για την ανάθεση του συστήματος “C4i” στη Βουλή, μετά την κατάθεση μάρτυρα στον ανακριτή της υπόθεσης.

Στην δήλωση του ο πρώην υπουργός, αμφισβητεί ειρωνευόμενος την αυτόβουλη εμφάνιση του μάρτυρα στον ανακριτή και εντάσσει την όλη υπόθεση στην «εφαρμογή του Δόγματος Πολάκη».

Η δήλωση του κ. Παπαντωνίου έχει ως εξής:

«Ο παροξυσμός χυδαίας λασπολογίας που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή του “Δόγματος Πολάκη” κορυφώνεται. Τελευταίο κρούσμα η κατάθεση μάρτυρα, στελέχους της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή που υπηρέτησε στο υπουργείο εθνικής Άμυνας μετά το 2004. Ο μάρτυρας προσήλθε “αυτοβούλως” γιατί “ξαφνικά” θυμήθηκε μετά από 15 χρόνια ότι υπήρχαν φήμες διακίνησης παράνομων πληρωμών επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της σύμβασης για το C4I χωρίς να προσκομίζει κανένα στοιχείο – αφού δεν υπήρξαν παράνομες πληρωμές.

Επειδή έχει το θράσος να εμπλέκει και το όνομά μου, το μόνο που θέλω να δηλώσω είναι “φτάνει πια”. Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Μόλις ανοίξει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, θα ασκήσω όλες τις ένδικες δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου. Όπως ακριβώς έκανα σε ανάλογη περίπτωση με τις δήθεν καταγγελίες του Γάλλου Μισέλ Ζοσσεράν, ο οποίος καταδικάστηκε από Γαλλικό δικαστήριο για συκοφαντική δυσφήμιση».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ CNN.GR:

Το όνομα του Γιάννου Παπαντωνίου εμφανίζεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας για το σκάνδαλο C4i, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβιβαστικό κάνει λόγο για παθητική δωροδοκία και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το αδίκημα “τελέστηκε κατά μόνας ή από κοινού απαξ και κατ’ εξακολούθηση”.

Η δικογραφία με τα διαβιβαστικά έγγραφα έφθασε το απόγευμα στη Βουλή και θα φυλαχθεί σε μια αίθουσα μέχρι τη Δευτέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Από τη Δευτέρα το απόγευμα θα είναι στη διάθεση των κομμάτων μόνον προς ανάγνωση και κανείς, πλην των εμπλεκομένων, δεν θα μπορεί να λάβει αντίγραφο.

Η Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Απαιτούνται 30 υπογραφές για τη σύσταση της.

Το ιστορικό
Τις προηγούμενες ημέρες, ο εφέτης ειδικός ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης, που χειρίζεται την υπόθεση, «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες γνωστού πολιτικού προσώπου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από περίπου ένα μήνα, μάρτυρας προσήλθε αυτοβούλως στον εφέτη ειδικό ανακριτή και κατέθεσε στοιχεία για μίζες, εμπλέκοντας σε δωροδοκία γνωστό πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ, ο οποίος εμπλέκεται και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός αναμένονταν να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών -όπως και έγινε.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το σκέλος της έρευνας σχετικά με την ανάθεση του έργου στην αμερικανική εταιρία SAIC, καθώς για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens, η υπόθεση βρίσκεται ήδη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με κατηγορούμενους 17 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

24/11/2018 14:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

Πρόοδος είναι η ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: