Πήραμε τα μέτρα μας στην Κύπρο κομπάζει ο Μεβλούτ: Θα δει τον Πομπέο στην Ουάσινγκτον




“Λάβαμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην επιτροπή για τον προϋπολογισμό της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι “δεν θέλουμε κανένας να μπει σε περιπέτειες”.

Συνάντηση με Πομπέο

Με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο αναμένεται να συναντηθεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας στις ΗΠΑ, όπου θα μεταβεί τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στην σύνοδο του ΟΗΕ για τη Συμμαχία των Πολιτισμών στην Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έπειτα από τη σύνοδο της Νέας Υόρκης αναμένεται να μεταβεί στην Ουάσινγκτον, ενώ ήδη ξεκίνησαν εργασίες μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών για το πρόγραμμα της συνάντησης.

Όπως μεταδίδεται, αναμένεται να συζητήσουν τον οδικό χάρτη της αποχώρησης του YPG (Κούρδοι της Συρίας) από το Μέμπιτς της Συρίας, το αίτημα της Άγκυρας να εφαρμοστούν και εναντίον των Κούρδων μαχητών της Συρίας τα ίδια μέτρα που έλαβε η Ουάσινγκτον κατά του ΡΚΚ, τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Λίμπερμαν: Εκτός κυβέρνησης για την εκεχειρία στη Γάζα

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-‘Αννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
14/11/2018 11:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: