Ματώνει την χώρα η αυθαιρεσία της Τουρκίας στο Αιγαίο: Κάθε ημέρα μάχιμη για το Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Την ώρα που ο χορός των fake, (όπως έχει αποδειχτεί), ναυτικών οδηγιών (Navtex) από την Άγκυρα καλά κρατεί με διαρκείς αναγγελίες για ναυτικά γυμνάσια κάθε είδους που στο τέλος δεν γίνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων, το Πολεμικό Ναυτικό με σύνεση και ψυχραιμία προσπαθεί να διατηρεί τόσο το αξιόμαχο του Ελληνικού Πολεμικού Στόλου, όσο και να αποτρέπει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.

Είναι χαρακτηριστικό όπως σημείωναν ανώτατες πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό ότι ο εκνευρισμός της Τουρκίας με το διαρκές τείχος που βρίσκει από την ενεργειακή συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο, την ωθεί σε συνήθεις πλέον τακτικές, δυτικότερα του πραγματικού σημείου ενδιαφέροντός της και την φέρνει στα γνωστά νερά του Αιγαίου για να χτυπήσει και πάλι στα θαλάσσια τείχη των Ελληνικών Πολεμικών πλοίων και των έμπειρων ναυτικών της χώρας μας.

Συνεχίζοντας οι ίδιοι αξιωματικοί τόνιζαν μεταξύ άλλων πως ακόμη και σε συνεδριάσεις της Συμμαχίας αναλύουν στοιχείο προς τις άλλες χώρες και μέσα από εκεί προκύπτει ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δαπανά τεράστια ποσά για να επιτηρεί και πολλές φορές να επαναφέρει στην τάξη μια σύμμαχο στο ΝΑΤΟ χώρα που είναι η Τουρκία.

Δεν είναι λίγες οι χώρες της συμμαχίας που ύστερα από τόσα χρόνια δεν κατανοούν πως μια χώρα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα μιας άλλης και πως η δεύτερη σπεύδει διαρκώς να αποτρέπει αυτές τις ενέργειες φτάνοντας πολλές φορές να δαπανά ακόμη και το 50% του προϋπολογισμού του το ΠΝ για να παρακολουθεί, να επιτηρεί και να αποτρέπει.

Το γράφημα που προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας είναι από τις παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών υδάτων που έχουν γίνει από Τουρκικά Πολεμικά πλοία.

Ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει τη διάρκεια και την κλιμακούμενη αύξηση των προκλήσεων από το 2009 μέχρι και τα τέλη του Οκτώβρη του τρέχοντος έτους.

Στο δεύτερο γράφημα προκύπτουν στοιχεία τα οποία μαρτυρούν ότι το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού είναι ιδιαίτερα βεβαρυμμένο, πράγμα που σημαίνει πολλά τόσο και για προσωπικό όσο και για την κόπωση των μονάδων επιφανείας για τις οποίες οι μηχανές τους ποτέ δεν φαίνεται να κρυώνουν.

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο Αρχηγός του Γενικού επιτελείου Ναυτικού στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία μιας και σε καθημερινή βάση η Άγκυρα είτε στην θάλασσα είτε στον αέρα προσπαθεί να διατηρεί σταθερούς αριθμούς «ιχνών».

Ο Ναύαρχος Νικόλαος Τσούνης εξήγησε πως στο Αιγαίο η κινητικότητα δεν σταματά ποτέ και πως το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται διαρκώς εκεί που πρέπει διατηρώντας σταθερά περισσότερες από είκοσι ναυτικές μονάδες στο ανατολικό Αιγαίο 365 ημέρες τον χρόνο οι οποίες λειτουργούν με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, τονίζοντας παράλληλα ότι:

  • «Το Πολεμικό Ναυτικό κάνει πόλεμο στο Αιγαίο, όποιος Τούρκος ξεμυτίσει έχει ένα πλοίο κοντά του.»

Παράλληλα το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με Αξιωματικούς διατηρεί τη δύναμή του και στην ανατολική Μεσόγειο την ώρα που τα Τουρκικά μέσα και η μονταζιέρα τους, ξεκίνησε νέα επίθεση κατά της χώρας μας καθώς βλέπουν ότι η Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα έχει καταφέρει να παίξει τον πλέον σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή ενώ ίσως «διαβάζουν» και κινήσει που θα δούμε το επόμενο διάστημα πράγμα που λογικά θα δυσαρεστήσουν γεωστρατηγικά τον Τούρκο πρόεδρο και τους Αξιωματούχους της Άγκυρας.

Μονόδρομος η αναβάθμιση των ελικοπτέρων CH-47 Chinook της Αεροπορίας Στρατού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: