Λύση που δεν θα καταργεί το ψευδοκράτος στα κλεμμένα εδάφη θα είναι παράνομη




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι μαύρες επέτειοι στην Κύπρο είναι περισσότερες από τις γιορτινές. Πριν 35 χρόνια, στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο Ραούφ Ντενκτάς, ανακήρυξε τη λεγόμενη και παράνομη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Από τότε έως σήμερα, το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Στην ουσία όμως, η χώρα του Αττίλα αντιμετωπίζει το κατεχόμενο μέρος ως κομμάτι της τουρκικής επικράτειας και τον εκάστοτε κατοχικό ηγέτη ως διοικητή μιας επαρχίας της.

Οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι αποτελούσαν το 82% του πληθυσμού της Κύπρου, είχαν αγωνιστεί κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας με στόχο την «Αυτοδιάθεση – Ένωση».

Ανεξάρτητα από τις επαινετικές ή επικριτικές απόψεις για την στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία της ΕΟΚΑ, ο συγκεκριμένος στόχος είχε υποστηριχθεί από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων στο νησί, Δεξιάς και Αριστεράς, όπως και το δημοψήφισμα του 1950.

Τότε, το 95,7% των Ελλήνων της Κύπρου ψήφισε υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, ακόμα και αρκετοί Τουρκοκύπριοι έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας υπέρ της Ένωσης.

  • Κι ενώ λοιπόν ο αγώνας του Ελληνισμού της Κύπρου είχε ξεκινήσει με τη διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των λαών για αυτοδιάθεση, μετά από τραγικά λάθη των ηγεσιών σε Αθήνα και Λευκωσία, μετά από παρανομίες, διχασμούς και διαμόρφωση συνθηκών που εξυπηρέτησαν τα βρετανικά, τουρκικά και άλλα ξένα συμφέροντα (με αποκορύφωμα το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή), φτάσαμε σήμερα στο σημείο να γίνονται συζητήσεις και συμφωνίες για ύπαρξη δυο πολιτειών-κρατών με ισότιμες εξουσίες και χωρίς κατάργηση των εγγυήσεων και χωρίς αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων.

«Οι Τουρκοκύπριοι έχουν το δικαίωμα να διοικούν μόνοι τους τούς εαυτούς τους και ως (παράνομη) “ΤΔΒΚ” υπηρετούν εδώ και 35 χρόνια τον λαό» δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, με την ευκαιρία της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

  • Ο κ. Ακιντζί ξέχασε όμως να αναφέρει ότι το γεωγραφικό μέρος το οποίο αποκαλεί «ΤΔΒΚ» είναι κατεχόμενο από την Τουρκία και ότι οι άνθρωποι της κοινότητάς του δεν είναι ένας ξεχωριστός λαός, αλλά αναπόσπαστο μέρος του Κυπριακού λαού.

Το πιο βασικό είναι ότι ξέχασε να πει ότι η γη που διοικεί με την προστασία των κατακτητών είναι κλεμμένη. Όσα χρόνια, όσες δεκαετίες και να περάσουν, η κλοπή εδαφών, η λεηλασία ενός πολιτισμού, η μεθοδευμένη αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα με τους έποικους και η ύπαρξη του ψευδοκράτους αποτελούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

  • Η 15η Νοεμβρίου είναι μαύρη επέτειος όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή η αποσχιστική αυτή ενέργεια είναι νομικά άκυρη, στρέφεται ενάντια στην αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία – μέλος της ΕΕ, παραβιάζοντας τις αρχές και τις αξίες της. Είναι μαύρη επέτειος και για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, επειδή παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του.

Λύση του Κυπριακού που δεν θα καταργεί το ψευδοκράτος και δεν θα ανατρέπει τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής θα είναι παράνομη, γιατί θα νομιμοποιεί την παρανομία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Προετοίμαζαν το ψευδοκράτος από τη δεκαετία του ΄60: Οι συνωμοτικές κινήσεις του Ντενκτάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: