Κίνδυνος τιμωρίας για τον Ολυμπιακό μετά τα επεισόδια στο ματς με την Παναχαϊκή




Μετά τα επεισόδια που έγιναν στην Πάτρα στον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Ο αγώνας σταμάτησε για περίπου 10′ και οι Πειραιώτες πλέον εξετάζουν την επόμενη ημέρα.

Το σημαντικότερο που απασχολεί αυτή την στιγμή είναι αν ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών και αν η ποινή θα επιβληθεί στο πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο.

Με δεδομένο ότι στην συγκεκριμένη φάση της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης υπάρχει βαθμολογία και δεν είναι νοκ άουτ τα παιχνίδια είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί η ποινή στον θεσμό των εκπλήξεων.

Στον Πειθαρχικό Κώδικα, πάντως, υπάρχει θέμα ερμηνείας, καθώς αν ο Ολυμπιακός κληθεί με το άρθρο 15 τότε δεν αποκλείεται η αφαίρεση βαθμών να αφορά στον όμιλο του Κυπέλλου. Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγο απλά για αφαίρεση τριών βαθμών και δεν διευκρινίζει τι γίνεται σε περίπτωση που τα επεισόδια συμβούν σε αγώνα Κυπέλλου με όμιλο και βαθμολογία.

Αντίθετα το άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει αφαίρεση βαθμών από μία ΠΑΕ ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος. Δεν γίνεται δηλαδή λόγος για το Κύπελλο, κάτι που σημαίνει πως όλα είναι θέμα ερμηνείας.

01/11/2018 22:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: