Κίνδυνος να … αδειάσουν τα σχολεία, λόγω Black Friday, προειδοποιεί η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




Για «ορατό ενδεχόμενο να αδειάσουν πάλι τα σχολεία», εξαιτίας της αυριανής ημέρας εμπορικών προσφορών «Black Friday» («Μαύρη Παρασκευή»), κάνει λόγο η Γ’ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Τα δύο προηγούμενα χρόνια κάποια Παρασκευή του Νοέμβρη παρατηρήσαμε αυξημένο αριθμό απουσιών των μαθητών στα σχολεία μας. Ο λόγος πρωτοφανής! Η Black Friday είχε έρθει και στην Ελλάδα. Μετά την “επιτυχία” που σημείωσε επαναλαμβάνεται και φέτος», αναφέρει η Ένωση προβλέποντας ως πιθανό «οι μαθητές/τριες να εγκαταλείψουν τα μαθήματα …λόγου και τέχνης προκειμένου να αποκτήσουν “πιο φθηνά”, γεγονός που ελέγχεται, τα νέα προϊόντα της… τεχνολογίας».

«Οι διαφημιστικές καμπάνιες πολλών αλυσίδων για την Black Friday», παρατηρεί η Γ’ ΕΛΜΕ, «είχαν συγκεκριμένη στόχευση στο ευαίσθητο εφηβικό κοινό με προσφορές σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, games, αθλητικών ειδών, καλλυντικών κ.α.», σημειώνοντας πως «η διαμόρφωση καταναλωτικής συνείδησης με όρους πραγματικού κανιβαλισμού σε αυτές τις ηλικίες είναι μια ακόμα εγκληματική πολιτική του εμπορικού κεφαλαίου με μοναδικό στόχο την κερδοφορία».

Αποφασισμένη να αναζητήσει ευθύνες προσώπων στο θάνατο Κωστόπουλου η οικογένειά του

22/11/2018 13:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: