Κατα μέτωπο επίθεση Κατρούγκαλου σε Γεωργιάδη και Βορίδη: Έχουμε ταυτότητα και είμαστε πατριώτες




«Εμείς και ταυτότητα δεχόμαστε και είμαστε πατριώτες», ήταν η απάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου, αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, στις αιχμές του αντιπροέδρου της ΝΔ ‘Αδωνη Γεωργιάδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μάκη Βορίδη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «εθνομηδενιστικό κόμμα».

«Ο ένας έρχεται ως “τρολ” να πει κάτι με έντονο ύφος και ο άλλος το θεμελιώνει ιδεολογικά. Ο κ. Βορίδης μας είπε εθνομηδενιστές επειδή δεν δεχόμαστε λέει, την ταυτότητα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς και ταυτότητα δεχόμαστε και είμαστε πατριώτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης του άρθρου 3 που αφορά τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

«Για τους εθνικιστές, η ταυτότητα είναι αίμα, χώμα, νεκρούς. Εμείς θεωρούμε ταυτότητα τις αξίες που έχουμε. Όπως έλεγε ο Σωκράτης έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Για εμάς ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι έλληνας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: «Εμείς εκπροσωπούμε την σύγχρονη αντίληψη για το τι είναι πατριωτισμός. Εσείς έχετε παρωχημένες αντιλήψεις που αιματοκύλησαν στον εμφύλιο πόλεμο δύο φορές την Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
29/11/2018 16:58

Η ΧΑ προσπαθεί να περάσει μηνύματα μίσους, οι μαθητές δε θα το επιτρέψουν, λέει ο Παππάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: